Selçuk Özdağ “Meselemiz bir şey olmak değil, Manisa Büyükşehir seçimlerini kazanmak”

Vegazeteye çarpıcı açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanacaklarını iddia etti. Özdağ seçimin hemen ertesinde geçmişe dönük bütün ihal

Güncel 12.04.2022 00:30:00 0
Selçuk Özdağ “Meselemiz bir şey olmak değil, Manisa Büyükşehir seçimlerini kazanmak”

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, Vegazete’ye yaptigi açiklamada Millet Ittifakinin seçimlerde iktidari kazanip parlamenter sisteme geri dönüsü saglamasinin ardindan hedefinin 2024 yilinda yapilacak olan yerel seçimlerde Manisa Büyüksehir Belediye baskanligini almak oldugunu söyledi.

“Yaptigimiz yanimiza kar kalir demesinler”

Manisa’nin hak ettigi sekilde yönetilmedigini kaydeden Özdag, “Kim aday olursa olsun, muhalefet partilerinin büyüksehiri rahatlikla alacagini ve modern bir sehir haline dönüstürecegini anlatan Özdag, geçmisin de hesabinin sorulacagini vurgulayarak sunlari söyledi “Geçmisin hesabini da soracagiz. Bunu da herkes bilsin. Geçmisin hesabini sormamak için herkes bir araya gelebilir. Gelsinler. Kim burada yanlis yaptiysa hukuk soracak kardesim.

Burada Sayistay soracak, Içisleri Bakanligi soracak. “Yaptigimiz yanimiza kar kalir” demesinler. Bakin büyüksehiri aldigimizda geçmisteki tüm ihaleleri didik didik inceleyecegiz. Sadece burada degil elbette tüm belediyelerde yapilacak bu islemler. Herkes yaptiginin hesabini verecek bundan emin olsunlar.”

“Cengiz Ergün 2  defa CHP’nin, 1 defa da AKP’nin  oylariyla dört ayak üstüne düstü“

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün 2  defa CHP’nin oylariyla, 1 defa da AKP’nin  oylariyla dört ayak üstüne düsmüs bir belediye baskani oldugunu ifade eden Özdag, “Manisa bu yönetimi hak etmiyor. Bizim dönemimizde ihaleler seffaf olacak. Geçen seçimde benim adaylik için adim geçtiginde çok müteahhit benim yanima gelerek burada çok çirkin seyler, oldugunu söylediler. Parasini isteyen müteahhitlere birileri Manisa Futbol Kulübüne bagista bulunmasini istiyormus. Niye futbol kulübüne bagista bulunuyorsunuz da niye suradaki lösemi, Atatürkçü, engelliler dernegine bagista bulunmuyorsunuz. Neden spor kulübüne 1 milyon, 5 milyon birakin. Bir vatandas bas bas bagiriyor. Mal varligima çöktüler diye.  Birisi söylüyor.

Adamin alacagi var alacagini isterken bile suraya sunu birakin diye söyleniyor.

Bakin büyüksehiri aldigimizda geçmisteki tüm ihaleleri didik didik inceleyecegiz. Sadece burada degil elbette tüm belediyelerde yapilacak bu islemler. Tüm bürokrasi de. Hepsinin hesabi sorulur.”dedi. 

“Parti içinde beni çekemeyenler algi yönetmek istedi”

Mart 2019 seçimlerinde Manisa Büyüksehir Belediyesi baskan adayligi için adi geçen Özdag, o dönemle ilgili merak edilenleri söyle anlatti “Belediye baskanligina adayligi ben istemedim Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan “adayimiz sensin” dedi. Sonra da büyüksehiri MHP’ye biraktiklar. Ben MHP’ye birakmayin, MHP ile Ak Parti yarissin MHP’nin adayi Cengiz Ergün olsun. AK Parti’nin adayi Selçuk Özdag. Ben burada temayülde de birinci çikmistim zaten. Sayin Erdogan da söylemisti. Bana karsi algi yönetmek istediler, parti içinde de bir sey vardi. Benim basarimi, dürüstlügümü, çaliskanligimi çekemiyorlardi. Benim gelip de burada birinci sira milletvekili olmami, genel baskan yardimcisi olmami, büyüksehir adayligi denince adimin geçmesini istemiyorlardi.

“Meselemiz bir sey olmak degil, büyüksehiri almak”

Sonra Genel Baskani Sayin Meral Aksener, IYI Parti yetkilileri teklif etti adayligi. Ben adayligi kabul etseydim, buradaki Kürtünden Türkmen’ine Alevi’sinden Sünni’sine, sagcisindan solcusuna herkes oy verecekti bana.  Anketler de bunu gösteriyordu. Ve ben kazaniyordum. HDP’de bir açiklama yapti o zaman “Bizim de adayimiz Selçuk Özdag” diye. HDP’nin politikalarini elestiririm, söylemlerini elestiririm. Ama onlarin bunu söylemesi bir kadirsinaslik.  Çocuklarima birakacagin miraslardan bir tanesi.  Sizin çok agir elestirilerde bulundugunuz insanlar bile sizin adayliginizi destekliyorlarsa burada demek ki hizmet edecek diye düsünüyorlar. Meselemiz bir sey olmak degil. Burada bizim hedefimiz büyüksehiri almak. Belediye baskanligini almak.


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °