ERDOĞAN: BİZ BİR MEDENİYET İHYASI PEŞİNDEYİZ

ERDOĞAN: BİZ BİR MEDENİYET İHYASI PEŞİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan betondan demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan betondan demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da, Dolmabahçe Sarayı’nda; sanatçılar ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR”

“Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür sanat ürünleridir. Dolayısıyla, kültür insanları ve sanatçılar toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotiflerdir. Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden insanlığın ortak malı olmakla birlikte kültür ve sanat ürünleri dedikleri her yere kendi özgü mesajlarını taşırlar. Medeniyet mi insanı biçimlendirir; insan mı medeniyeti oluşturur sorusu insanın ortak paydası üzerinde şekillendirerek aslında kendi cevabını veriyor. Sanatçılarımız, icra ettikleri sanat dünyasının ötesinde işte böyle büyük bir misyonun, işte böyle önemli bir sorumluluğun sahibidirler. Esasen, sanatçı toplumun aynasıdır. Zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir.

“KÖZÜN ÜZERİNE NE KADAR TOPRAK ATARSANIZ ATIN MAYA SAĞLAMSA İÇTEN İÇE YANMAYI SÜRDÜRÜR”

Türkiye bir dönemine damga vuran geçmişi ile bağlarını kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimizde sanatına, sanatçısına, kültür ürünlerine sahip çıkarak kendi tarzını, kendi sentezini oluşturarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Bu vesile ile müzik başta olmak üzere, sanatın her alanında verdikleri eserler ile duayen sıfatını hak eden tüm sanatçılarımızı tanzim ile rahmet ile yad ediyoruz. Onlardan aldıkları bayrağı gururla taşıyan sanatçılarımıza başarılar diliyoruz.

“ÜLKEMİZE DÜNYA ÇAPINDA SANAT MERKEZLERİNİ KAZANDIRDIK”

Gençlerimizin geleneksel sanattan müziğe kadar her alanda asırlık birikimleri, modern yorumlarla harmanlayarak ortaya çıkardıkları ürünleri de yakından takip ediyoruz. İnternetin ve sosyal medyanın verdiği imkanları kullanarak bu eserleri kendi halkımız yanında tüm insanlığın beğenisine sunan sanatçılarımız ile gurur duyuyoruz. İlhamını bu topraklardan, bu milletten alan hiçbir sanat eserinin başarısız olmayacağına inanıyorum. Bizde verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık. Korsanla mücadeleden, telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz destekler ile sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binasını, İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan betondan demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz.”