Selçuk Özdağ, “Turgut Özal'ın ölümündeki tüm sırlar aydınlığa kavuşturulmalıdır”

Selçuk Özdağ, “Turgut Özal

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 29. yılı nedeniyle açıklamada bulundu. Özdağ, Özal'ın ölümündeki şüphelerin, hala devam et

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 29. yılı nedeniyle açıklamada bulundu. Özdağ, Özal'ın ölümündeki şüphelerin, hala devam ettiğini bunu daha önce de gündeme getirdiğini ancak tıpkı 19 yıl kader ve yol arkadaşlığı yaptığı siyasi lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilişinin ardındaki gibi soruşturma dosyasının üzerine tam olarak gidilmediğini savundu.

TURGUT ÖZAL'IN ÖLÜM SEBEBİ HALA ŞÜPHELİDİR

Turgut Özal'ın Türkiye ve Türk Dünyası'nın imkanlarını birlikte değerlendirmek adına güzel hamleler yaptığını kaydeden Özdağ, Özal'ın Türk Dünyası ziyaretlerinin ardından döndüğü Türkiye'de, ani bir kalp kriziyle vefat ettiğinin söylendiğini hatırlatarak 'Özal'ın ölüm sebebi hala şüphelidir. Acaba bir suikast, bir zehirlenme var mıdır gibi şüpheler hala devam etmektedir' dedi.

ÖLÜMÜNDEN 40 GÜN ÖNCE KAN ÖRNEKLERİNDE DEĞİŞİM SAPTANDI

Özdağ yaptığı açıklamada, Şüpheli ölümünün ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın Özal'ın naaşından numune alınmasına karar verdiğini ve Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna göre merhum Turgut Özal'ın ölümünden 40 gün önceki kan örneklerinde değişim gözlemlediklerini bunun üzerine giden uzmanların fethi kabir işleminden sonra Adli Tıp Kurumu’nca Özal’ın naaşından alınan numunelerde bulunacak olan zehirli kadminyum maddesini, Adli Tıp’tan bir yıl önce tespit ettiklerini hatırlattı.

SORUŞTURMA DOSYASI NEDEN KAPATILMAK İSTENDİ

Devlet Denetleme Kurulu Tıp İhtisas Kurulunun raporunda, kadminyumun Özal’a yavaş yavaş verildiği, ilk zehirlenme tarihinin ise ölüm tarihi olan 17 Nisan’dan yaklaşık 40 gün önce olduğunun kaydedildiğini ifade eden Özdağ, ' Söz konusu raporda, zehrin kişiyi yürüyemeyecek hâle getirdiğinin altı çizildi. Raporun ardından soruşturmayı yürüten dönemin Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Devlet Denetleme Kurulu raporunun öneriler kısmında da yer alan “kabrin açılması” konusundaki öneriyi yerine getirme kararı aldı. Ancak bu kararda, Tıp İhtisas Kurulu’nun “çok gizli” olarak savcıya verdiği zehirlendi bilgisi yer almadı. Kabrin açılmasından sonra, Adli Tıp Kurumu; Özal’ın naaşından alınan numunelerde kadminyum bulunduğunu ancak bu zehrin ölümünden sonra vücuda topraktan bulaşmış olabileceğini ifade etti ve bunun yanı sıra bugüne kadar kalp krizi olarak belirtilen ölüm nedeninin yapılan incelemelerde belirlenemediğini ifade ederek, “ölüm nedeni tespit edilememiştir” dedi. Tüm bu yaşananlar üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen tıpkı Türk siyasi tarihinin önemli liderlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nda olduğu gibi ölüm nedeni tam olarak aydınlatılamamıştır' dedi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ HAMLELERİ ÖZAL'LA BİRLİKTE ORTAYA ÇIKMIŞTIR

'Türkiye'de hakikaten rekabet varsa, sanayi ve teknoloji varsa, bunların hemen hemen tamamı Özal'la birlikte ortaya çıkmıştır' diyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 'Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkıları olan, vizyonu ve engin birikimiyle ülkemiz siyasi tarihine adını yazdıran 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı vefatının 29. seneyi devriyesinde rahmet ve minnetle anıyorum' ifadesinde bulundu.