Türk Milliyetçiliği fikriyatının gelişmesinde büyük rol oynamış olan İlim ve dava adamı Erol Güngör’ü vefatının 39. Yılında anan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Erol Güngör’ün 1938 yılında Kırşehir’de dünyaya geldiğini belirterek “Türk kültür ve ilim hayatında bir kutup yıldızı gibi parlayan Erol Güngör küçük yaşta kitaplarla tanışmıştır. İlk eğitimini dedesi Hacı Osman Efendi’den alan Güngör, tarih ve kültürün manevi ikliminde kendini yetiştirmiş, genç yaşta her alanda söz söyleyebilecek bir birikime ulaşmış özelikle Türk gençliğinin yolunu aydınlatan bir münevver olmuştur” dedi.
Erol Güngör’ün Üniversite tahsiline önce İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığını Türk sosyolog ve psikolog Mümtaz Turhan’ın teşvikiyle buradan ayrılarak yine aynı Üniversitenin Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünde öğrenimine devam ettiğini ve mezun olduğunu kaydeden Özdağ, “Erol Güngör, Yahya Efendi Dergahı, Küllük Ve Marmara Kıraathanesi gibi mahfillerde Nurettin Topçu, Fethi Gemuhluoğlu, Nihal Atsız ve Necip Fazıl Kısakürek gibi mümtaz şahsiyetlerin sohbetlerinde bulunmuştur. Bu sohbetlerin Erol Güngör’ün fikir dünyası üzerinde büyük tesiri vardır. Fethi Gemuhluoğlu tarafından Mümtaz Turhan’la tanıştırılması hayatında bir dönüm noktası olmuştur. Mümtaz Turhan’nın etkisiyle hukuk fakültesinden ayrılan Erol Güngör, edebiyat fakültesi felsefe bölümüne kayıt yaptırır. Böylece hocası Mümtaz Turhan’ın “işte benim hakiki eserim” diyeceği Erol Güngör, parlak akademik hayatın da ilk adımını atmıştır. Üniversitedeki başarılı çalışmaları ile arkadaşları arasından sıyrılan ve hocalarının takdirini kazanan Erol Güngör Amerikalı ünlü sosyal-psikolog Kenneth Hammond’ın davetiyle Amerika’ya gider. Amerika’da kaldığı iki yıl süresince çalışmalarını sürdüren Güngör 1971’de doçent, 1978’de profesör unvanını almış ve yaşamı boyunca eşsiz çalışmalarına devam etmiştir” diye konuştu.
“Milli ve üstün bir medeniyet inşası yolunda kültürel, akademik ve sosyal alanda çalışmalarını sürdüren Erol Güngör gibi mütefekkirler bulunmaz değerlerdir. Bu değerleri okumak, anlamak, anlatmak ve arzulanan medeniyet çizgisine ulaşmak boynumuzun borcudur” diyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Değerli ilim adamı Erol Güngör’ün, Ahlak Psikolojisi ve Sosyal Ahlak, Dünden Bugüne Tarih Kültür ve Milliyetçilik, İslam’ın Bugünkü Meseleleri, İslam Tasavvufunun Meseleleri, Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik, Sosyal Meseleler ve Aydınlar, Türk Kültürü ve Milliyetçilik, Türkiye’de Misyoner Faaliyetler, Tarihte Türkler, Kelamî Sahada Estetik Yapı Organizasyonu, Şahıslar Arası İhtilafların Çözümünde Lisanın Rolü ve Değerler Psikolojisi Üzerine Araştırmalar kitapları ile Batı Düşüncesinde Büyük Değişme, Dünyayı Değiştiren Kitaplar, İktisadi Gelişmenin Merhaleleri, Sosyal Psikoloji ve Yirminci Asrın Manası isimli çeviri kitapları mevcuttur. 1982 yılında Konya Selçuk Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Erol Güngör 24 Nisan 1983 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Evli ve bir çocuk babası olan Güngör, 45 yıl süren kısa ömrüne 12 telif, 7 tercüme eser ve yüzlerce makale sığdırmıştır. Milletimizle alakalı endişeleri bulunan herkese ulaşma mesajları ile dünün, bugünün ve yarının hocası Prof. Dr. Erol Güngör’ü vefatının 39. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”