ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, BAŞKENT’İN KÜLTÜR ELÇİLERİ OLARAK ÇALIŞACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tohumluk Vakfı iş birliğiyle kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılmasını sağ

Güncel 28.04.2022 16:44:32 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, BAŞKENT’İN KÜLTÜR ELÇİLERİ OLARAK ÇALIŞACAK

Ankara Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Baskent’in kültür varliklari ve tarihi mirasinin gelecek nesillere aktarilmasinda “Kültür Elçisi” olarak görev alacak.

Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskanligi, Çevre ve Kültür Degerlerini Koruma ve Tanitma Vakfi (ÇEKÜL) ile Tohumluk Vakfi is birliginde kültür varliklarinin gelecek nesillere aktarilmasini saglamak amaciyla “Ankara Miras Kültür Elçileri Egitim Programi” düzenledi.

TEORIK BILGILERIN ARDINDAN KENT GEZISI

ÇEKÜL Vakfi Ankara Temsilciligi egitimcilerinden Mimar Faruk Soydemir ve Mimar Vedat Agca Çocuk Meclisi Binasi’nda yaptiklari sunumla Ankara’nin kültürel varliklari ve kültür mirasi konularinda bilgi verdi.    

Teorik bilgilerin verildigi egitim programi soru cevap bölümünün ardindan düzenlenen kent gezisine katilan Çocuk Meclisi üyeleri, Aslanhane Cami’den Ankara Kalesi’ne, Geleneksel Ankara Evleri’nden Roma Tiyatrosu’na kadar birçok tarihi mekâni yerinde inceleme firsati buldu.

Mimar Faruk Soydemir ÇEKÜL Vakfi Ankara Temsilciligi olarak çocuklara yönelik programlar düzenlediklerini belirterek, “Bu kentteki kültürel mirasin, kültür varliklarin, arkeolojik degerlerin o kentte yasayan çocuklara anlatilmasi, ögretilmesi ve onlarin da çevrelerine bu bilgileri ögretmelerini, anlatmalarini saglamak amacimiz. Ankara Kalesi’ndeki geleneksel evlerden örnekler gösterdik, Ankara evlerinin, sokaklarinin özelliklerini anlattik” dedi.

Teorik egitimin ardindan sahaya inerek Ankara evlerinin özelliklerini yerinde anlatan Mimar Vedat Agca da söyle konustu:

“Genel olarak Ankara’nin geleneksel yapi sistemleriyle ilgili, evlerin konumu, kullanilan malzemeler, yapim teknikleri ve plan semalariyla ilgili önce teorik bilgi verdik, daha sonra da Kale içindeki evleri yerinde görmelerini istedik. Çocuklarin bu yaslarda kültürel degerlerine sahip çikmalarina yönelik bilgilendirme çalismasi bu. Ankara Büyüksehir Belediyesi’ne ve Tohumluk Vakfi’na is birliklerinden dolayi tesekkür ediyoruz.”

SAHADA GÖZLEM YAPTILAR

“Ankara Miras Kültür Elçileri Egitim Programi” kapsaminda egitim alan 33 Çocuk Meclisi üyesi, kent gezisine iliskin düsüncelerini su sözlerle anlatti:

-Tuana Azra Büken: “10 yasindayim. Öncelikle bize tarihi yerlerin önemi anlattilar. Daha sonra tarihi yerleri gezdik. Programin sonunda Kültür Elçisi olduk.”

-Mustafa Samet Gergiz: “Tarihi ve kültürel degerlerimizi ögrendik. Ankara Kalesi’ni gezdik, çok mutluyum.”

-Yusuf Ogur: “Çok fazla tarihi sey ögrendim. Ankara Kalesi’ni ve eski evleri gezdik. Kültür Elçisi olacagim için çok mutluyum.”

-Narin Ari: “Ankara’nin geleneksel evlerini, camilerini ve Ankara Kalesi’ni gezdik. Ankara’nin konaklarini gördük.”

-Göksu Cankus: “9 yasindayim. Tarihi ve turistik yerlerin bir kismini gezdik. Kültür Elçisi olacagim.”

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas imzali kültür elçisi belgelerini Çocuk Meclisi üyelerine veren Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis ise “Ankara'daki çocuklarimiza yönelik Ankara'nin kültürel, tarihi ve dogal mirasini tanitmak için egitim çalismasi baslatmis bulunuyoruz. Sayin Baskanimiz her firsatta dile getiriyor mutlaka Ankara'yi önce Ankaralilara tanitmamiz gerekiyor diye. Bu çocuklarimizin hepsi birer kültür elçisi olarak da görev yapacaklar” diye konustu.


Perşembe 14.6 ° / 10.5 °
Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °