Engin Altay: Böyle Kızılay olur mu?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapmış olduğu açıklamayla Kızılay'ın Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyeti başkanvekili olduğu İbn Haldun Üniversitesine 2 milyon TL parayı neden aktardığını sordu. Kızılay'ın 2 yıl önce yine buna b

Güncel 30.04.2022 11:22:00 0
Engin Altay: Böyle Kızılay olur mu?

Özel Haber: Enpolitik

2 yıl üzerinden CHP olarak Kızılay üzerinden vergi kaçırıldığını ve özellikle bunun Kızılay gibi bir kurum üzerinden yapılmasının ahlaki olmadığını gündeme taşıdıklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bizim o dönemde gündeme taşıdığımız iddiaların ardından Kızılay'ın tüzüğünü değiştirmişler ve vergi kaçırmayla diğer sansasyon hukuk dışı işlemler için Kızılay'ı işlevsel hale getirmişler. Yapıaln bu tüzük değişikliğiyle hiç bir sınırlama olmakszıın Kızılay Genel Merkezi borçlanabilecek. Her yeri kuruttukları gibi Kızılay'ı da kurutuyorlar. Bunu yaparken de şartlı bağışlar adı altında da bir madde koymuşlar. 2 yıl önce de Başkentgaz 8 Milyon Dolar Kızılay'a şartlı bağış yapmış, Kızılay bunun 7 Milyon 925 Bin Dolarını Ensar vakfına yurt binası yapmak için vermişti. Biz de o dönemde bunun yanlış olduğunu belgeleriyle ortaya koymuştuk. Kızılay bununla kalmamış Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyeti başkanvekili olduğu İbn Haldun Üniversitesine 2 milyon TL parayı neden aktarmıştır?” diye sordu.

Altay açıklamasına şöyle devam etti, “Çocukların harçlığından ve duyarlı vatandaşların cebinden gönül rızasıyla verdikleri bağışları Kızılay'ın Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyeti başkanvekili olduğu İbn Haldun Üniversitesine 2 milyon TL parayı aktarmaya hakkı yoktur. Ensar Vakfı'na 7 Milyon 925 Bin Dolar aktarmaya hakkı yoktur. Böyle Kzılay olur mu?”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °