ATATÜRK'ÜN EVİNDEN ALINAN TOPRAK 19 MAYIS'TA SAMSUN'A ULAŞTIRILACAK

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun’a götürmek için Yunanistan’ın Gümülcine kentinden yola çıkan bisikletli grup, Tekirdağ’a ulaştı. Bisikletli grup, toprağı 19 Mayıs t?

Güncel 4.05.2022 19:31:16 0
ATATÜRK

Büyük 

Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te dogdugu evden aldiklari topragi Samsun’a götürmek için Yunanistan’in Gümülcine kentinden yola çikan bisikletli grup, Tekirdag’a ulasti. Bisikletli grup, topragi 19 Mayis törenlerinde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na teslim edecek.

Samsun'da düzenlenecek 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinliklerine katilmak için Yunanistan'in Gümülcine kentinden yola çikan Rodop Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi (ROBIS) üyesi 3 bisikletli, Tekirdag’a geldi. Bisikletli grup, Atatürk’ün Selanik’te dogdugu evden aldiklari topragi 1350 kilometre pedal çevirerek Samsun’a ulastiracak ve 19 Mayis törenlerinde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na teslim edecek. Toprak, CHP Genel Merkezi’nde olusturulan müzede de sergilenecek.

Grubu; Tekirdag’da Tekirdag Milletvekili Ilhami Özcan Aygun, Tekirdag Kadin Kollari Baskani Nurten Yontar, Süleymanpasa Ilçe Baskani Aycan Gündüz, Marmara Ereglisi Ilçe Baskani Tolga Çaliskan’dan olusan CHP heyeti ve Tekirdaglilar karsiladi.

'1350 KILOMETRE PEDAL ÇEVIRECEKLER'

Robis Baskani Latif Mehmet, sunlari söyledi:

'Bin 350 kilometre toplamda pedal çevirecegiz. Ilk aksami Gümülcine'den Malkara'ya kadar pedal çevirdik. Yaklasik 160 kilometre. Bugün de Malkara'dan Marmara Ereglisi'ne gidecegiz. Yarin Istanbul'a insallah pedallayacagiz. Istanbul'dan da Kocaeli'ne ve oradan Karadeniz kiyisinca öyle Zonguldak, Sinop devam edecegiz. Dün bayagi bir zorlandik çünkü hava çok soguk. Yagmur vardi, rüzgâr yedik. Bayagi bir zorlandik ama geçti. Simdi insallah bundan sonra güzel havalar olur. Teker degistirdik maalesef. Öyle bir durumumuz da oldu, devam edecegiz. Insallah güzel havalar olur. Böyle zorlanmayiz. Atatürk'ün Selanik’teki evinden hatta nar agacinin altindan alindi toprak. Oradan talep edildi. Bizlere ulastirildi. Biz de simdi götürüyoruz.'

'TOPRAGI KILIÇDAROGLU’NA TESLIM EDECEKLER'

CHP Tekirdag Milletvekili Ilhami Özcan Aygun ise sunlari söyledi:

'Su anda Selanik'ten ülkemizin kurucusu ve kurtaricisi Mustafa Kemal Atatürk'ün dogdugu evin bahçesinden alinan toprak Selanik'ten yola çikti. Simdi Süleymanpasa'ya ulasti. Buradan bin yedi yüz kilometre yol yaparak Selanik'ten Samsun'a kadar yol yapacak ve orada 19 Mayis'ta Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu'nun da katildigi Atakum Belediyemizin de tertiplemis oldugu bir etkinlikle Samsun'da Genel Baskanimiza hediye edecekler. Degerli arkadaslarimiz bu proje 2021 yilinda 19 Mayis 2021’de basladi. Nasil baslamisti? O dönem 28 kardes belediyemizin Balkanlardaki belediyelerle beraber yapmis oldugu proje çerçevesinde, gençlerimizin Atakum Belediyesi'ndeki ve ata topraklari Selanik'teki kardes belediyemizin Gümülcine'deki kardes belediyemizin ortak yapmis oldugu projede ortaya çikan bu bisikletli, Selanik'ten Samsun'a olan güzergahi da yapilan projeydi.

O projeyi 19 Mayis'ta çocuklarimiz, gençlerimiz, Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu'na sunmuslardi. Bu yil da 2022'de bu projeyi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Iste degerli arkadaslar 3 Mayis'ta Selanik'ten alinan topragi Gümülcine'den yola çiktilar. Dün aksam Malkara'da bu aksam Marmara Denizi'nde kalacaklar. Buradan Istanbul, Kocaeli, Samsun'a kadar yolculuk yapacaklar. 17 Mayis'ta Samsun’da olmayi planliyorlar. Bir yanlislik olmazsa bir aksilik olmazsa. Günde yüz kilometre bir güzergahlari var. Ve bu yüz kilometreyi bitirerek 17 Mayis'ta Samsun'da olacaklar. Ve 19 Mayis’ta da Atamizin dogdugu evden alinan topragi Genel Baskanimiza orada takdim edecekler.'


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °