BATI ASYA ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ BAŞKANI YARDIMCIOĞLU: “ENFLASYONDA DÜNYA SIRALAMASINDA DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ. 1990’LI YILLARIN EKONOMİSİNİN DE ALTINA DOĞRU HIZLA GİDİYORUZ”

BATI ASYA ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ BAŞKANI YARDIMCIOĞLU: “ENFLASYONDA DÜNYA SIRALAMASINDA DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ. 1990’LI YILLARIN EKONOMİSİNİN DE ALTINA DOĞRU HIZLA GİDİYORUZ”

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Mahmut Yardımcıoğluş, “Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sıradayız. 90’lı yılların ekonomisinin de altına doğru hızla gidiyoruz. İhracatı arttırmak için elimizde ne varsa s

ati Asya Arastirmalari Enstitüsü Baskani Mahmut Yardimcioglus, “Enflasyonda dünya siralamasinda dördüncü siradayiz. 90’li yillarin ekonomisinin de altina dogru hizla gidiyoruz. Ihracati arttirmak için elimizde ne varsa satarak, iç piyasayi daha gergin hale getirmek dogru bir ekonomi politikasi degildir” açiklamasini yapti. 

Bati Asya Arastirmalari Enstitüsü Baskani Mahmut Yardimcioglu, Türkiye Istatistik Kurumu'nun (TÜIK) açikladigi Nisan 2022 Tüketici Fiyat Endeksi’ne iliskin yazili bir açiklama yapti. Buna göre yillik enflasyon orani yüzde 69,97 oldu. Yardimcioglu, su degerlendirmeleri yapti:

“VATANDASIN ÇARSI PAZARDA YASADIGI YÜZDE 150’NIN ÜZERINDE ENFLASYON GERÇEGINI GÖRMEZDEN GELEMEYIZ”

'TÜIK, gida enflasyonunda yillik artis oranini yüzde 89 olarak açikladi. Vatandasin çarsi pazarda yasadigi yüzde 150’nin üzerinde enflasyon gerçegini görmezden gelemeyiz. Bu da tutarsizligi ortaya koyarken gerçekçi ekonomi yönetimi için bir an önce bilim insanlarinin çagrisina kulak verilmelidir. Yükselen enflasyon ortami karsisinda paranin degerini yitirmesinden dolayi üzülerek söylüyorum ki verilen destekler anlamsiz hale getirmistir. KOSGEB destekleri basta olmak üzere ivedilikle tesvik ve sübvansiyonlar bir an önce günün hakikatlerine uygun hale getirilmelidir.

“ENFLASYONDA DÜNYA SIRALAMASINDA DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ. 1990’LI YILLARIN EKONOMISININ DE ALTINA DOGRU HIZLA GIDIYORUZ”

Enflasyonda dünya siralamasinda dördüncü siradayiz. 1990’li yillarin ekonomisinin de altina dogru hizla gidiyoruz. Ihracati arttirmak için elimizde ne varsa satarak, iç piyasayi daha gergin hale getirmek dogru bir ekonomi politikasi degildir. Merkez Bankasi’nin düsük faizle piyasaya para verip, Hazine’nin bu parayi yüksek faizle geri borçlanmasi ise izah edilemez bir durumdur. Zenginin daha da zenginleserek, asgari ücretlinin bir araba veyahut bir ev alma hayali dahi kalmamistir. Iç piyasayi rahatlatmak için gida sektöründe ihracata kisitlama getirilmelidir. Üretimin devam etmesi için bir an önce tesvikler ve destekler güncellenmelidir.'