ENSAR VE TÜRGEV’İN KURDUĞU TÜRKEN FOUNDATİON’UN TOPLADIĞI BAĞIŞ AÇIKLANDI: 9.3 MİLYON DOLAR

CHP ABD Temsilciliği, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ABD’de kurduğu Türken Foundation’ın vergi beyannamesini paylaşarak, “ABD’li resmi makamlardan ulaştığımız, ABD Gelir Dairesi (IRS)’den aldığımız bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve

Güncel 6.05.2022 15:01:00 0
ENSAR VE TÜRGEV’İN KURDUĞU TÜRKEN FOUNDATİON’UN TOPLADIĞI BAĞIŞ AÇIKLANDI: 9.3 MİLYON DOLAR

CHP ABD Temsilciligi, Ensar Vakfi ve TÜRGEV’in ABD’de kurdugu Türken Foundation’in vergi beyannamesini paylasarak, “ABD’li resmi makamlardan ulastigimiz, ABD Gelir Dairesi (IRS)’den aldigimiz bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arasi tarihleri kapsiyor. Sadece o sene Türken Foundation’a 9,3 milyon dolar bagis gelmis” açiklamasini yapti.

CHP ABD Temsilciligi, Ensar Vakfi ve TÜRGEV’in ABD’de kurdugu Türken Foundation’in vergi beyannamesini paylasti. CHP ABD Temsilciligi’nden yapilan yazili açiklamada, söyle dendi:

“Bildiginiz üzere Türken Foundation, 2014 senesinde ABD’de kuruldu; ENSAR ve TÜRGEV’in ortak kurulusu. Bu ABD’deki vakfin kurulus belgesinde Tayyip Erdogan’in oglu Bilal Erdogan’in imzasi var; yönetim kurulunda ise kizi Esra Albayrak. ABD’li resmi makamlardan ulastigimiz, ABD Gelir Dairesi (IRS)’den aldigimiz bu resmi beyanname, 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arasi tarihleri kapsiyor. Sadece o sene Türken Foundation’a 9,3 milyon dolar bagis gelmis.


“TOPLAM VARLIGI 67 MILYON DOLAR”

En son yapilan resmi vergi beyani o oldugu için, son 2 senede yapilan bagislari henüz bilmiyoruz. 30 Haziran 2020 itibariyla Türken Foundation’in toplam varligi 67 milyon dolar yani 1 milyar Türk lirasi. Misyonu burs ve ögrencilere yurt saglamak olan bu vakfin, son vergi beyannamesine göre o sene verdigi toplam burs ise sifir dolar! Bu vakfin kendi beyani. Ünlü boksör Muhammad Ali’nin çiftligini satin alan ve New York Manhattan’da lüks bir gökdelen yapan bu vakfin gerçek amaci ne? Bu konuyu kamuoyu adina takip etmeye devam edecegiz.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °