Selçuk Özdağ'dan Kaftancıoğlu açıklaması: “engelleri aşa aşa yürüyeceğiz”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ halk TV'de katıldığı Kadraj programında Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği karar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Güncel 12.05.2022 22:29:00 0
Selçuk Özdağ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirilmesinin Kaftancıoğlu'nun siyaset yapmasına engel olmayacağını kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Alınan haksız karar Kaftancıoğlu ve o karaktere sahip kişilerin Türkiye'de demokrasiyi inşa etmek adına çalışmalarına engel değildir. Biz hep birlikte engelleri aşa aşa yürüyeceğiz” dedi.

Türkiye'de darbelerin yaşandığını, daha önceki süreçte de bazı siyasilere siyasi yasaklar geldiğini hatırlatan Özdağ, “1960 darbesinde, 71'de 80'de insanlar asıldılar. Siyasi parti liderleri Zincirbozanlara gönderildi, hapislerde yattılar. Onlar daha sonra bu ülkde Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Bakanlık yaptılar. Partileri iktidar olup Türkiye'yi yönettiler. O nedenle fikilerimizi, düşüncelerimizi bir kaç yıllık cezalarla mahkum edemezler. Bana da YSK'ya karşı verdiğim bir demeçten dolayı dava açıldı. Yargı yolunu göstererek, siyasi yasak getirerek insanları mahkum etmeye, gözdağı vermeye çalışıyorlar. Yıldırmak istiyorlar. Ilmayacağız, fikirlerimizi, düşüncelerimizi hapsedemeyecekler. İktidar, kim samimi ve gerçek muhalefet yapıyorsa onlara bedel ödetiyor. Medyada, siyasette birçok figür iktidara ve seçmenlerine nerdeyse hakarete varan ifadelerle boy gösteriyor ama ne hikmetse onlara dokunmuyorlar. İktidar, seçmenini konsolide eden bu muhalif figürlere yol veriyor ” diye konuştu.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °