CHP’Lİ ÖZEL’DEN, SOMA AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma’da, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının sekizinci yılı dolayısıyla yapılan anmada, “Acıları üzerinden birbirine bağlı olan bizler, yeminliyiz, senden hesap soracağız. Çıldı

Güncel 14.05.2022 09:18:00 0
CHP’Lİ ÖZEL’DEN, SOMA AÇIKLAMASI

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Soma’da, 301 madencinin yasamini yitirdigi maden faciasinin sekizinci yili dolayisiyla yapilan anmada, “Acilari üzerinden birbirine bagli olan bizler, yeminliyiz, senden hesap soracagiz. Çildirsan da köpürsen de sizden hesap soracagiz. Ant olsun, ant olsun, ant olsun” dedi.

CHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel; 13 Mayis 2014 tarihinde, Soma maden faciasinin sekizinci yil dönümünde, Soma’da düzenlenen anmada konustu.  

Özel, 'Saray rejiminin basindakine sunu söylüyoruz: Acilari üzerinden birbirimize bagli olan bizler yeminliyiz, senden hesap soracagiz. Çildirsan da köpürsen de hesap soracagiz. And olsun! And olsun! And olsun' notuyla sosyal medya hesabindan paylastigi videoda söyle konustu:

“Ilk durusmada, 5 bin kisi ile olup son durusmada 150, 200 kisi kalsak da… Türkiye’de birileri, ’unutursak yüregimiz kurusun’ deyip; onlar unuttukça saray yargisi egemen olup bizleri ezmis olsa da… Ne kadar ezilirsek ezilelim, ezilenlerin içinden çikan insan kokusuna olan inancimizla… Mücadeleye olan saygimizla, buradan geçtigimiz haftalarda benzer bir umudu örgütledikleri için, içinde olduklari için, sahip çiktiklari için Silivri’ye ve Bakirköy’e konulan bütün arkadaslarimizi, Soma’nin yilmaz avukati Can Atalay’in sahsinda bir kez daha selamliyorum.

“SIZDEN HESAP SORACAGIZ”

Burada biraz önce konustular, dayanismaya geldiler. Çorlu’dan geldiler, Hendek’ten geldiler, Aladag’dan selam yolladilar. Bugün birlikteyiz. Bu aileler birbirlerine acilari, yasadiklari yas ama gelecege olan inançlari ile baglilar. Acilar üzerinden birbirine tutunan bütün aileleri saygi ile selamliyorum.

Ama suçlari üzerinden birbirine bagli olanlara, o günün ve bugünün iktidarina, saray rejimine, o rejimin basindakine de sunu söylüyoruz: Acilari üzerinden birbirine bagli olan bizler, yeminliyiz, senden hesap soracagiz. Çildirsan da köpürsen de sizden hesap soracagiz. Ant olsun, ant olsun, ant olsun…”


Pazartesi 18.8 ° / 7.9 °
Salı 19.3 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.5 ° / 11.1 °