PINAR GÜLTEKİN'İN 12. DURUŞMASINDA DA KARAR ÇIKMADI, DURUŞMA 20 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Muğla'da Cemal Metin Avcı (32) tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin (27) davasında 12’nci duruşma yapıldı. Her duruşmaya yeni bir taleple katılan sanık Avcı bu kez de 20 Temmuz 2020'de, kendisi tutuklanmadan önce

Güncel 16.05.2022 19:26:00 0
PINAR GÜLTEKİN

Mugla'da Cemal Metin Avci (32) tarafindan öldürülen üniversite ögrencisi Pinar Gültekin (27) davasinda 12’nci durusma yapildi. Her durusmaya yeni bir taleple katilan sanik Avci bu kez de 20 Temmuz 2020'de, kendisi tutuklanmadan önce bir isletmeci ile komutan arasinda geçen mesajlasmayi delil olarak mahkemeye gösterdi. Bugün karar çikmasi beklenen davada durusma 20 Haziran’a ertelendi.

Mugla'da Pinar Gültekin’in, Cemal Metin Avci tarafindan öldürülmesiyle ilgili davanin 12’nci durusmasi bugün yapildi. Mugla 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yapilan durusmada Pinar Gültekin’in annesi Sefika ve babasi Siddik Gültekin, sanik Cemal Metin Avci’nin kardesi Mertcan Avci hazir bulunurken, sanik Avci ise Afyonkarahisar Yüksek Güvenlik Cezaevinden SEGBIS sistemi ile durusmaya katildi.

Durusmada, savci mütalaasini vererek, Cemal Metin Avci ve kardesi Mertcan Avci hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istedi. Avci’nin eski esi Eda Karagün, is ortagi Sükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babasi Selim Avci'nin ise suç delillerini gizlemek ve yok etmek suçundan 2’ser yildan 5’er yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edildi.

GÜLTEKIN KAYIPKEN GEÇEN KONUSMAYI MAHKEMEYE SUNDU

Durusmada sanik Avci, 20 Temmuz 2020'de yani kendisi tutuklanmadan önce ve Pinar Gültekin daha kayipken K. M. isimli bir isletmeci ile bir komutan arasinda geçen mesajlasmayi delil olarak mahkemeye gösterdi. Avci, 'K. M. isimli isletmeci bir komutana Pinar henüz daha kayipken, 'Komutanim Pinar'da birinin görüntüleri varmis. Kafasi iyiyken bana ‘para istesem mi?’ diye akil danismisti. Is adamiymis Mugla'da. Bana bu görüntüleri yayinlarsam biter bu demisti' diyor görüsmesinde' dedi.

Pinar Gültekin'in aile avukati Yigit Gökçehan Koçoglu ise, 'Bunlari ilk kez duyuyoruz. K. M. 3'üncü celsede Cemal Metin Avci ile ilgili bir sey bilmiyorum demisti. 9 celse sunulmayan evrak neden simdi sunuluyor. Bunun Cemal Metin Avci'nin iddialarini dogrulamasi mümkün degil' diye konustu. Cemal Metin Avci ve Mertcan Avci'nin avukatlari mesajlasmayi K. M.’nin daha önce mahkemede tanik olarak dinlenmedigini, bu mesajlarin kanit olarak kabul edilmesini ve Adli Tip Kurumu'nun dinlenmesini istediler. Mahkeme ise bu talepleri reddetti.

MERTCAN AVCI: 'VARILIN IÇINE BAKMADIM, EVE HIÇ GIRMEDIM'

Maktulün yakildigi sirada olay mahallinde bulundugu iddiasi ile hakkinda dava açilan Mertcan Avci, 'Daha önce çok beyanda bulundum. Eski savunmalarim aynen geçerli. Suçlamayi kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Çapraz sorguya alinan Avci, sorulara, “Varilin içerisine bakmadim. Bag evine girmedim. Arazi içine girdim. Keske ölüm saati belli olsaydi, benim aleyhime bir sey olmazdi Daha önce çok beyanda bulundum. Eski savunmalarim aynen geçerlidir. Beraatimi istiyorum. Otopsi raporlari zaten çeliskili' yanitini verdi.

Mahkeme, sanigin kardesi Mertcan Avci hakkinda adli kontrol karari verdi ve durusmayi 20 Haziran 2022 saat 10.30’a erteledi.

Durusma sonrasinda Gültekin ailesinin avukati Yigit Gökçehan Koçoglu, durusmaya iliskin su degerlendirmeyi yapti:

“Savci mütalaasini açikladi. Savci da bizimle ayni fikirde. Bu celse sanik müdafilerinin ve sanigin yeni deliller oldugu iddialari vardi. Fakat bizim nezdimizde bunlar yargilamayi uzatma amacina matuf delillerdi. Biz bunlara itiraz ettik, mahkeme itirazimiz kabul etti ve yeni bir delil toplanmayacak. Bir aksilik olmazsa 20 Haziran'da yani Pinar Gültekin katledildikten neredeyse 2 yil geçtikten sonra bu mahkemede sonunda karar çikacagini düsünüyoruz.”

HDP’LI KEMALBAY: “ADALET YERINI BULSUN ISTIYORUZ”

Durusmayi takip eden HDP Izmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ise durusma sonrasi kadinlar ile birlikte sunlari söyledi:

“Ortada sogukkanli bir sekilde bir kadini canli canli yakarak katleden bir katil var ve ona yardim eden kardesi var. Delilleri karartmak için olay yerine giden ailesi ve is ortaklari var. Bu kadar kapsamli olan ve maddi gerçegin bu kadar ortada oldugu bir tabloda iki yili askin bir süredir adaletin saglanamamasina karsi öfkeliyiz. Bu uzatma hamlelerini kabul etmiyoruz. Umuyoruz ki 20 Haziran'da yapilacak durusma son celse olsun ve adalet yerini bulsun istiyoruz.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °