1.300 YILLIK ZEYTİN AĞACI BURHANİYELİ VATANDAŞIN DERT ORTAĞI OLDU

1.300 YILLIK ZEYTİN AĞACI BURHANİYELİ VATANDAŞIN DERT ORTAĞI OLDU

50 yıl Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaparak Balıkesir’ın Burhaniye ilçesine yerleşen Hasan Ustabaşı, bahçesindeki bin 300 yıllık zeytin ağacı ile sohbet ediyor. Zeytin ağaçlarını çok sevdiğini anlatan 80 yaş?

50 yil Almanya’da yasadiktan sonra Türkiye’ye dönüs yaparak Balikesir’in Burhaniye ilçesine yerlesen Hasan Ustabasi, bahçesindeki bin 300 yillik zeytin agaci ile sohbet ediyor. Zeytin agaçlarini çok sevdigini anlatan 80 yasindaki Ustabasi, yasli agacin her yil ürün verdigini söyledi.

Aslen Trabzonlu olan 4 çocuk ve 9 torun sahibi Hasan Ustabasi, 50 yil Almanya’da yasadiktan sonra yurda dönerek Burhaniye’ye yerlesti. Ustabasi, 16 yil önce satin aldigi zeytinlikte bulunan ve bin 300 yillik oldugunu belirttigi zeytin agaciyla sohbet ettigini söyledi. Yasli agaci çok sevdigini ve firsat buldukça onunla dertlestigini belirten Ustabasi, söyle konustu:

“BALIKESIR'DEN GELEN HEYET ILE ÖLÇÜM YAPTIK'

'Su anda bin 300 yasindaki zeytinimin yaninda bulunuyorum. O beni seviyor, ben de onu seviyorum. Biz, birbirimize çok sevdik zaten. Bin 300 seneden beri insanliga hizmet yapip her sene nankörlük yapmadan meyvesini sunuyor. Bu agaçla ben çok sohbet ettim. Çok insanlarin yaralarini sardi. Rizik olarak zeytinyagi ile besledi. En güzel yagi bize sundu. Hiç nankörlük yapmadi. Ve hatta simdi, su anda, üzerinde bakiyorum çiçekler var. Allah’a sükür bu sene gene çok meyve var. Bize sunacak. Böyle güzel bir agacim var. Bin 300 yasinda. Bununla gurur duyuyorum. Belki Körfez’de baska agaçlar da vardir. Ama, ben böyle büyük bir agacin, eski bir agacin bir yerlerde var oldugunu duymadim. Bunun, Balikesir’den gelen bir heyetin ölçümüyle bin 300 yasinda oldugunu anladik.'

Esi Resmiye Ustabasi ise 'Esimin söylediklerine katiliyorum. Bizim dert ortagimiz, her seyimiz. Zeytinler anliyor ama kendi insanlarimiz bizi anlamiyorlar. Neden deger vermiyorlar bu cennet meyvesine onu bilmiyorum' dedi.