NTV SPİKERİ ÖZLEM SARIKAYA YURT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 39 yaşında yaşamını yitiren NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Güncel 18.05.2022 21:27:18 0
NTV SPİKERİ ÖZLEM SARIKAYA YURT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mücadele ettigi kanser hastaligina yenik düserek 39 yasinda yasamini yitiren NTV spikeri Özlem Sarikaya Yurt, bugün Istanbul'da son yolculuguna ugurlandi.

NTV spikeri Özlem Sarikaya Yurt için Ataköy 5. Kisim Ömer Duruk Camii'nde tören düzenlendi. Özlem Sarikaya Yurt'un esi Yigit Yurt ile annesi Pervin ve babasi Sabit Sarikaya ile kayinvalidesi Müfide, kayinpederi Abbas Yurt taziyeleri kabul etti.

Törene CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, MHP Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir, RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, bazi milletvekilleri ve ilçe belediye baskanlari çelenk gönderdi.

Özlem Sarikaya'nin cenaze namazinda akrabalarinin yani sira arkadaslari, meslektaslari ve sevenleri de saf tuttu.

Genç spikerin meslektaslari, gözyaslari arasinda duygularini dile getirdi. NTV spikeri Seda Ögretir, Yurt'un vefatinin Türk televizyon haberciligi için büyük kayip oldugunu dile getiren Ögretir, sunlari dile getirdi:

'Son dakika yayinciliginin bence efsanesi ve bir numarasiydi. Yeni meslektaslarin ondan ögrenecegi çok sey var. Hepimizin ögrenecegi hayat dersleri ise ayri bir yerde degerlendirilecek konular. Çünkü biz 4 yildir bir mücadelenin içerisindeydik Özlem'le beraber ve bu mücadele, 'simdi gitti ve arkasindan iyi seyler söyleyelim' seklinde degil. Özlem, bu savasinda bize destek oldu, hiç abartmiyorum, gerçekten bu böyleydi. Hiç iletisimi koparmadik, hep birlikte iletisim halindeydik ve bir an olsun dün yasadigim, haberi paylasacagim anlarin gerçek olabilme ihtimalini düsünmemistim. Çünkü böyle bir sey olacagina ihtimal vermedik. Hepimizin basi sag olsun, sahiden de zor bir gün hepimiz için.'

Sunucu Cem Ögretir de konusmakta zorlandigini belirterek, 'Meslegi için çok sey yapabilecek bir arkadasimdi. Bir evladi vardi. Keske daha çok vakit geçirebilseydik. Insanin kendisine agabey dedigi birinin kendisinden önce vefat etmesi gerçekten çok aci verici. Dünyanin düzeni böyle, bunu kabul etmek lazim. Meslek için en iyi isimlerden biriydi, çünkü güler yüzlüydü. Özlem hem iyi niyetiyle hem hayata bakisiyla, durusuyla aslinda hepimize örnek olacak bir isimdi. Kaybettik, çok üzgünüz' dedi.

NTV spikeri Burcu Kaya da meslektasini kaybetmekten duydugu üzüntüyü dile getirirken 'Muhtesem bir çalisma arkadasiydi, muhtesem bir kardesti. Biz, NTV olarak birbirimize çok bagliyiz tabii. Özlem'in gidisi hepimizi çok sarsti. Hastaliginda bile 'Ben iyiyim, yeter ki siz üzülmeyin' derdi. Çok özleyecegiz onu' diye konustu.

NTV spikeri Burak Özcan da Özlem Sarikaya Yurt ile 10 yili askin bir süredir beraber çalistiklarini söyledi. Özcan, Sarikaya'nin hep sevecen, yardimsever, iyi kalpli bir insan oldugunu belirterek, 'Çok erken oldu, üzgünüz, özlüyoruz, çok aci bir gün' dedi.

NTV spikeri Erhan Yilmaz da Özlem Sarikaya Yurt ile ilgili anilarini anlatti. Yurt’u 2004 yilinda Habertürk'e stajyer olarak geldigi günden beri tanidigini anlatan Yilmaz, meslektasinin o günden beri hiç disiplini elden birakmadigini söyledi. Yilmaz, 'O kadar agirbasli ve isini o kadar iyi yapiyordu ki hayran kalmistik. Yillar sonra Habertürk'te tekrar çalistik. Çok yakin arkadas olduk. Haber dünyasinda, bizim meslegimizde tanidigim en naif, en güler yüzlü, isini en çok ciddiye alanlardan bir tanesiydi, ama güler yüz konusunda tekti diyebilirim' diye konustu.

Namazin ardindan Özlem Sarikaya Yurt'un cenazesi sevenlerinin omzunda cenaze aracina tasindi. Bu sirada Yurt'un yakinlari ve sevenleri gözyaslarina boguldu.

Özlem Sarikaya Yurt'un cenazesi Büyükçekmece Mezarligi'nda topraga verildi.


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °