“MİLLETİN SESİ” MİTİNGİ’NİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Bursa’da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitinginin detayl

Güncel 20.05.2022 22:38:00 0
“MİLLETİN SESİ” MİTİNGİ’NİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Bursa’da yapilmasi planlanan ancak CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkindaki Yargitay kararinin ardindan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun çagrisiyla Istanbul’a alinan “Milletin Sesi” mitinginin detaylari belli oldu. Yarin saat 18.00’de Maltepe Sahil Miting Alani’nda yapilacak mitingde, Kiliçdaroglu’nun konusmasindan önce vatandaslara söz verilecek. Yerli ve yabanci 350'nin üzerinde gazetecinin akredite oldugu mitingde CHP ve Türk bayragi disinda herhangi bir özel flama ya da bayrak açilmayacak.

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu'nun çagrisiyla Bursa'da yapilacakken Istanbul'a alinan 'Milletin Sesi Mitingi' ile ilgili tüm hazirliklar tamamlandi. CHP Istanbul Il Baskanligi'ndan yapilan açiklamaya göre, yarin saat 18.00’de yapilacak olan mitingde Kiliçdaroglu’nun konusmasindan önce vatandaslara söz verilecek. 

PARTI YÖNETICILERI MITINGI HALKIN ARASINDA TAKIP EDECEK

CHP Istanbul Il Baskanligi’nin açiklamasina göre; tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari mitinge davet edildi. Mitingde Türk bayragi ve CHP bayragi disinda herhangi bir özel flama ya da bayragi kullanilmayacak. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun miting konusmasini halkin arasinda takip edecek.

YERLI VE YABANCI 300’Ü ASKIN BASIN MENSUBU AKREDITE OLDU

120 metrelik dev bir sahnenin kurulacagi mitingde, yabanci basin mensuplari için anlik Türkçe çeviri olacak ve engelli bireyler için de isaret dili tercümani bulunacak. 15 kamera ve 1 drone ise mitingi takip edecek ve medya organlarina canli yayin akisi saglayacak. Basin mensuplari için bilgi ve veri akisinin kolaylasmasi için ise alanda 15 baz istasyonu ile birlikte özel Wi-Fi hatlari kurulacak. Yerli ve yabanci 350’yi askin basin mensubu mitingi takip edecek.

MITINGE KATILAN VATANDASLARIN GÜVENLIGI TAM OLARAK SAGLANACAK

Mitingde vatandaslarin güvenligi için de özel olarak önlemler aliniyor. Miting öncesi ve sonrasinda herhangi bir saglik problemi yasanmasi durumunda 50 ambulans görev yapacak ve 3 saglik çadiri da mitinge katilan vatandaslar için hizmet verecek. Ayrica, özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri ile birlikte 5 bin polis alanda görev yapacak.

SANAT CAMIASININ ÖNEMLI ISIMLERINDEN ÇAGRI

Sanat camiasinin önemli isimleri de çektikleri videolar ile “Milletin Sesi” Istanbul Mitingi’ne destek oldu. Miting öncesinde @KulturSanatCHP Twitter hesabindan yayinlanan videolar dakikalar içerisinde binlerce sosyal medya kullanicisina ulasti. Destek mesaji yayinlayan isimler söyle:

'Edip Akbayram, Onur Akin, Sunay Akin, Belkis Akkale, Metin Akpinar, Mustafa Alabora, Orhan Alkaya, Ali Altay, Hüsnü Arkan, Hürdag Aydin, Rutkay Aziz, Selda Bagcan, Ataol Behramoglu, Cahit Berkay, Zeynep Beserler, Özlem Biter, Mazlum Çimen, Sevket Çoruh, Güvenç Dagüstün, Füsun Demirel, Sevinç Erbulak, Halil Ergün, Ceylan Ertem, Erdal Erzincan, Müjdat Gezen, Pelin Pinar Giritlioglu, Mehmet Gümüs, Tülay Günal, Emrah Karaca, Aysun Kocatepe, Ali Kocatepe, Niyazi Koyuncu, Berna Laçin, Zülfü Livaneli, Vedat Sakman, Zuhal Olcay, Suavi, Nur Sürer, Burhan Sesen, Ahmet Ümit, Levent Üzümcü, Nejat Yavasogullari.'


Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °