‘MASALİSTANBUL’ FESTİVALİ, KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAŞLIYOR

Masalların büyülü dünyasına yolculuk, bu sefer 'Ağaç Gölgesinde Masallar' teması ile başlıyor. Küçükçekmece Belediyesi, dünyanın dört bir köşesinden masal anlatıcılarını 'Masalİstanbul' Festivali ile Küçükçekmece'de buluştur

Güncel 21.05.2022 15:20:27 0
‘MASALİSTANBUL’ FESTİVALİ, KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAŞLIYOR

 

Masallarin büyülü dünyasina yolculuk, bu sefer 'Agaç Gölgesinde Masallar' temasi ile basliyor. Küçükçekmece Belediyesi, dünyanin dört bir kösesinden masal anlaticilarini 'MasalIstanbul' Festivali ile Küçükçekmece'de bulusturuyor.

24 Mayis Sali günü saat 19.00’da Fatih Mahallesi Gündüz Çocuk Bakimevi önünden Göl kenari Amfi Tiyatro’ya yapilacak olan masal yürüyüsüyle starti verilecek olan festivalin açilisinda, Manus Baba sahne alacak.

Masali, müzik, resim, yoga ve sanatin çesitli dallariyla bulusturacak festival, bu yil güçlü bünyesi, birbirinden farkli ancak bir bütün olan dallariyla kardesçe yasamanin, dogumun ve döngüsel yasamin sembolü olan agaci konu aliyor.

'FESTIVALIN, BIR AGAÇ GIBI KARDESÇE YASAMAYA VESILE OLMASINI DILIYORUM'

Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, tüm Istanbullulari Göl Kenari’nda baslayacak festivale davet ederek, sunlari söyledi:

“MasalIstanbul'un 3'üncüsüne ev sahipligi yapmaya hazirlaniyoruz.  Geçtigimiz yillarda bu festivali ‘Kus Kanadinda Masallar’ ardindan ‘Suyla Gelen Masallar’ temasiyla gerçeklestirmistik. Bu yil ‘Agaç Gölgesinde Masallar’ diyoruz.  Masal Festivalimizle dogaya ve doga sevgisine dikkat çekerken tüm insanligi bu unsurlara da daha fazla deger vermeye davet ederek, farkindalik olusturmayi hedefledik.  Ilçemizin anit ve korunmaya deger 26 adet agaci bulunuyor. 19 çesit agacimiz da yesiliyle ve tüm görkemiyle Küçükçekmecemizin çehresini güzellestiriyor. Uluslararasi Masal Festivali ile basta çocuklarimiz ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaslarimizin katkisiyla dogal ve kültürel miraslarimizi masallarla gelecek nesillere aktarilmasini sagliyoruz. Bu kapsamda, 6 gün boyunca ilçenin çesitli noktalarinda masal anlaticilari; masal kamyonu ve masal bisikleti ile yetiskin ve çocuklarla bulusacak. Yaz mevsimini karsilamaya hazirlandigimiz su günlerde festivalde anlatilan agaç masallarinin,  umudumuzu bir agacin gökyüzüne uzanan güçlü gövdesi gibi ayaga kaldirmasini, barisa, kardeslige ve dayanismaya vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

ULUSLARARASI MASAL ANLATICILARI KONUK OLUYOR

Festivalde 6 gün boyunca yerli ve yabanci masal anlaticilari, müzisyenler, edebiyatçilar, clown ve pandomim sanatçilari ilçenin 19 farkli noktasinda Küçükçekmecelilerle bulusarak, katilimcilari masal yolculuguna çikaracak. Seiba Uluslararasi Hikâye Anlaticiligi Merkezi ile ortaklasa gerçeklestirilen festivalde yerel masal anlaticilarinin yani sira  Italyan, Fransiz ve Güney Koreli alaninda uzman anlaticilar da Küçükçekmece’ye konuk olacak. 

Festivalin yönetmenligini, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Güney Özkilinç; sanat yönetmenligini ise Nazli Çevik Azazi yapiyor.

19 FARKLI NOKTADA MASALLAR ANLATILACAK 

Festival kapsaminda masal anlaticilari, ilçedeki kültür merkezlerinin yani sira Halkali Millet Kütüphanesi, Hünerli Eller Çarsisi, Yasar Kemal Sanatevi, Güzel Sanatlar Akademisi, Seyir Terasi, Aksemsettin Ilkokulu, Mehmet Akif Mahallesi Ikitelli Ortaokulu, Zühtü Senyuva Ilkokulu, Yarimburgaz Mahallesi, Kanarya Mahallesi’nde masalseverlerle bulusacak. Ilçedeki iki hastanenin saglik çalisanlarinin çocuklarinin ögrenim gördügü kreslerde de masal anlaticilari çocuklarla bir araya gelecek.


Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °