MÜJDAT GEZEN’E ONUR ÖDÜLÜ

Kartal Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi’nin iş birliği ile 26 Mayıs ve 6 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen, ‘Uluslararası Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Gecede, usta sanatçı Müjdat

Güncel 27.05.2022 12:03:50 0
MÜJDAT GEZEN’E ONUR ÖDÜLÜ

Kartal Belediyesi ve Dogus Üniversitesi’nin is birligi ile 26 Mayis ve 6 Haziran 2022 tarihleri arasinda düzenlenen, ‘Uluslararasi Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nin açilisi gerçeklestirildi. Gecede, usta sanatçi Müjdat Gezen, Yasam Boyu Emek ve Onur Ödülü’nü, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in elinden aldi.

Soganlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in yani sira sinema ve tiyatro dünyasinin usta oyuncusu Müjdat Gezen, oyun yazari ve senarist Kandemir Konduk, Dogus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Dr. Erdal Yildirim, Kartal Kent Konseyi Baskani Türkan Kurtulmaz, Kartal Belediyesi Baskan Yardimcilari ve çok sayida tiyatrosever katildi.

Festivalin ilk gecesi ‘Sahne Tozu Tiyatro’ adli fotograf sergisinin açilisi ile basladi. Küratörlügünü Yavuz Yilmaz ve Bora Elber’in üstendigi serginin açilisi, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel ve beraberindekiler tarafindan yapildi. Baskan Gökhan Yüksel açilista, fotograf sanatçilari; Yavuz Yilmaz, Banu Kaplancali, Kivanç Nis ve Nesrin Kadioglu’nun tiyatro temali fotograflarini inceleyerek eserler hakkinda bilgi aldi. 10 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergide ayrica dramaturg ve oyun yazari Elif Solak'in tiyatro karakterlerini resmettigi çizimlerde yer aliyor.

Tiyatro Festivali’nin devaminda Yazar Bülent Usta tarafindan kaleme alinan, ‘Bir Pera Hikayesi’ adli müzikal sahnelendi. Eski Istanbul’un toplumsal hayatinin müzikal türünde anlatildigi tek perdeli oyun izleyenler tarafindan çok begenildi. Oyunun sonunda, sanatçi Kandemir Konduk, Yazar Bülent Usta’ya bir tesekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Sanatçi Kandemir Konduk, “Harika bir oyun izledik. Ben çok keyif aldim. Eminim sizler de çok keyif aldiniz. Emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyoruz” dedi.

“KARTAL’IN, KARTAL GIBI GENÇ BIR BELEDIYE BASKANI VAR”

Gecenin devaminda, Türk tiyatrosunun efsanevi isimlerinden Müjdat Gezen’e, Yasam Boyu Emek ve Onur Ödülü takdim edildi. Ünlü sanatçi, ödülünü Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel ve Dogus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan’in elinden aldi.

Kartal Belediyesi’nin ev sahipligindeki, Uluslararasi Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nde ödül almaktan dolayi yasadigi mutlulugudile getiren usta sanatçi, “Kartal’in, Kartal gibi genç bir Belediye Baskani var. Ben bu genç adami, çok uzun süredir taniyorum. Tiyatroya ve genç oyuncularimiza verdiginiz destek hiçbir zaman unutulmayacak. Emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum” diye konustu.

“BUGÜN AYRICA GURURLU VE ONURLUYUM”

Baskan Gökhan Yüksel, usta sanatçi Müjdat Gezen’e ödül takdim etmis olmaktan dolayi yasadigi mutlulugu dile getirerek, sunlari söyledi:

“Bugün çok önemli bir etkinligin açilisini yaptik. Genç tiyatrocular feyz alsin diye sanat isigimiz Müjdat Gezen aramizda. Bu benim için ayri bir onur ve gurur.  Kartal’da kültür-sanat yasamaya devam edecek. Çünkü çocuklarin, gençlerin, gelisimi için kültür-sanat olmazsa olmazdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsiz kalan bir milletin, hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ sözünden almis oldugumuz ilhamla yolumuza devam ediyoruz. Bütün Kartalli komsularimizi bu festivale bekliyoruz.”

Ödül törenin sonunda Müjdat Gezen, katilimcilarin tiyatro hayatiyla ilgili merak ettigi sorulara cevap verdi.

FESTIVALIN ILK OYUNU 28 MAYIS’TA TIYATRO SEVERLER ILE BULUSUYOR

26 Mayis-6 Haziran 2022 tarihleri arasinda düzenlenen Uluslararasi Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nde, yurtiçi ve yurtdisindan çesitli üniversiteler, belirlenen tarihlerde 12 oyunla tiyatroseverlerin karsisina çikacak. Festivalin ilk oyunu ise, 28 Mayis Cumartesi günü Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü ögrencilerinin sahneye tasidigi, “Bir Yaz Gecesi Hülyasi” adli oyun olacak.


Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °