JEOLOJİ FESTİVALİ İZMİR'DE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Kültürpark’ta düzenlenen JEOFEST’22 başladı.

Güncel 27.05.2022 19:21:37 0
JEOLOJİ FESTİVALİ İZMİR

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odasi Izmir Subesi is birligiyle Kültürpark’ta düzenlenen JEOFEST’22 basladi. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odasi Izmir Subesi isbirligiyle düzenlenen üç günlük Birinci Jeoloji Festivali basladi. Kültürpark’taki açilisa Jeoloji Mühendisleri Odasi Izmir Subesi’nin Baskani Koray Çetin Önalan, sube yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, TMMOB’a bagli odalarin üyeleri, kooperatif temsilcileri ve yurttaslar katildi. 

“JEOLOJI DERSININ MÜFREDAT PROGRAMLARINDA YER ALMASI LAZIM'

Toplumda bilimsel farkindalik olusturmak ve bes temel bilim dalindan biri olan jeoloji biliminin tanitimini yapmak amaciyla düzenlenen JEOFEST’22’nin açilisinda konusan Baskan Önalan, festivalin Türkiye’de ilk kez yapildigini söyledi. Önalan söyle konustu:

“Jeoloji ne yaziktir ki seçmeli ders olan cografya kitaplarinin arasina 2-3 sayfa sikistirilmis dogrulu tartismali bilgilerle anlatilamaz. Bu nedenle jeoloji dersinin müfredat programlarinda yer almasi kaçinilmazdir. Jeolojinin çok daha ciddi tanitima ihtiyaci vardir. Bu festivalin amacina ulasmasi en büyük dilegimizdir. Basta Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer olmak üzere, bilim insanlarimiza, katki veren kamu kurumu ve derneklere, firmalara, kisilere, gece gündüz demeden çalisan tüm arkadaslarima minnet borçluyuz. Bilimle, emekle, umutla ve inatla üretmeye, çalismaya ve ülkemiz kaynaklarini tanitip korumaya devam ediyoruz.”

ÜÇ GÜNLÜK FESTIVALDE NELER VAR?

Deprem basta olmak üzere, doga kaynakli afetler nedeniyle can ve mal kayiplarinin insanlarin kaderi olmadigini, yasanilan cografyanin muhtesem zenginlikleri ile jeolojik miras envanteri niteligi tasidigina vurgu yapilacak program kapsaminda fotograflar, karikatürler, fosiller,  mineraller, görsel sunumlar ve tematik söylesiler araciligiyla bilgilendirmede bulunulacak. Çocuklar için eglenceli sunum ve etkinliklerin, gençler için müzik ve oryantiring yarismalarinin, yetiskinler için bilim insanlari tarafindan hazirlanmis sunumlar ve belgesellerin yer alacagi festival görsel sölen niteligi tasiyacak.


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °