KAFTANCIOĞLU SİLİVRİ CEZAEVİNDE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi önünde “Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber, kendimiz için değil, etrafımızdaki birkaç kişi için değil, zenginleştirmek istediklerim

Güncel 31.05.2022 21:32:00 0
KAFTANCIOĞLU SİLİVRİ CEZAEVİNDE

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Silivri Cezaevi önünde “Hesap vermesi gerekenlerin adalet karsisinda hesap vermesi için hep beraber, kendimiz için degil, etrafimizdaki birkaç kisi için degil, zenginlestirmek istediklerimiz için hiç degil, kötü sistemin bütün iyi insanlari için, fikri, inanci, kimligi, meslegi ne olursa olsun kötü sisteme mahkûm edilen bütün insanlar için hep beraber çalismaya devam” diye konustu.

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Yargitay tarafindan onanan 4 yil 11 ay 20 günlük hapis cezasinin infaz islemlerinin Istanbul Adliyesi'nde tamamlanmasinin ardindan polis araciyla Silivri Cezaevi'ne götürülmüstü. Kaftancioglu, infaz islemlerinin sona ermesinin ardinda Silivri Cezaevi önünde kendisini desteklemeye gelenlere seslendi.

Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe ile de selamlasan Kaftancioglu sunlari söyledi:

“Evet Silivri soguktur diye bir kavram var ancak bugün Silivri ve tüm Istanbul çok sicak, biraz önce arkadaslarimin söyledigine göre saat 11.00’den beri buralardaymissiniz. Hakikaten bu sicakta sizi saatlerce birakmak zorunda kalanlar adina ben sizden özür dilerim.

Esas olan ahlak, akil, adalet ve biz adalet mücadelesini ne için veriyoruz? Bu ülkede adalete susamis ve adaletsizlige ugrayan 84 milyon insan için o zaman esas olan ahlak, esas olan akil ve esas olan adaletse nerede kalmistik demistim. Hem önümüzdeki günlerdeki davalari hem de suçlularin hesap vermesi için yapacagimiz isleri planlamak üzere bir toplantimiz vardi, o nedenle ilçe baskanlarimiz ve il yöneticilerimiz toplantisini 20.30’a aliyoruz, il baskanligimizda çalismaya devam. Hesap vermesi gerekenlerin adalet karsisinda hesap vermesi için hep beraber ama hep beraber kendimiz için degil, etrafimizdaki birkaç kisi için degil, zenginlestirmek istediklerimiz için hiç degil, kötü sistemin bütün iyi insanlari için, fikri, inanci, kimligi, meslegi ne olursa olsun kötü sisteme mahkûm edilen bütün insanlar için hep beraber çalismaya devam.

“YARIN EKREM BASKANIMIZIN MAHKEMESI VAR HEP BIRLIKTE ORADA OLACAGIZ”

Iyi ki varsiniz, iyi ki adaletin yanindasiniz ve biz CHP’de Genel Baskanimizin öncülügünde Türkiye’ye nefes aldiracagiz. Bugün Genel Baskanimizin linç edildigi Çubuk olaylari ile ilgili mahkeme görüldü, ne yazik ki sizleri burada 5-6 saate mahkûm eden anlayis Genel Baskanimiza bütün dünyanin gözü önünde linç girisiminde bulunan kisilere verilen cezalari söylemeye bile gerek yok. Yarin 16 milyon Istanbullunun iradesini yargilamaya kalkacaklar, yarin Ekrem baskanimizin mahkemesi var hep birlikte orada olacagiz. Uzun lafin kisasi; terleyecegiz, yorulacagiz ama bildigim bir sey var ki adalete inanan insanlarin yorgunlugunu tek bir sey giderebilir o da çalisarak bu ülkeye nefes aldirmak, hepimize kolay gelsin, iyi ki yol arkadaslarimsiniz, iyi ki CHP bizi bulusturmus.”  


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °