İZMİR'DE KADINLARDAN 'YOGA YASAĞI' PROTESTOSU

İzmir'de bir grup kadın, Eskişehir'deki parkta yoga yapan kadınların 'CİMER'e şikâyet var' denilerek engellenmesine tepki amacıyla Gündoğdu Meydanı'nda topluca yoga yaptı.

Güncel 1.06.2022 09:59:20 0
İZMİR

Izmir'de bir grup kadin, Eskisehir'deki parkta yoga yapan kadinlarin 'CIMER'e sikâyet var' denilerek engellenmesine tepki amaciyla Gündogdu Meydani'nda topluca yoga yapti.

Izmir Alsancak'taki Gündogdu Meydani'nda bir araya gelen Mor Dayanisma ve Kampüs Cadilari üyesi kadinlar, “Yasaklara, Baskilara Karsi Simdi Bir Adim Daha Atma Zamani” sloganiyla yoga yapti. Eskisehir'de parkta yoga yapan kadinlarin 'CIMER'e sikâyet var' denilerek engellenmesini protesto eden Izmirli kadinlar, renkli görüntüler olusturdu. Izmirli kadinlarin, Gündogdu Meydani'ndaki yogali yoga yasagi protestosunu çevredeki yurttaslar da ilgiyle izledi.

“GEREKIRSE YOGAYI DA EYLEM OLARAK KULLANIRIZ…”

ANKA Haber Ajansi'na konusan yoga yapan kadinlardan Deniz Uslu, sunlari söyledi:

“Biz aslinda hayatin birçok alaninda bu ülkede kadinlar olarak baskilara, esitsizliklere ve sömürülere maruz birakiliyoruz. Iki gün önce de Eskisehir’de bir parkta yoga yapmak isteyen kadinlar CIMER’e sikâyet ediliyor ve kadinlar parktan uzaklastiriliyor. Belediye baskaninin açiklamasi daha olumlu bir yönde. Fakat nihayetinde o kadinlar o parktan çikarilmis oldu. Ve yoga yapan kadinlar için 'toplum ahlakina aykiridir ya da kiyafetleri topluma aykiridir' gibi söylemler üretildigini gördük. Bu bir örnek, bunun farkindayiz. Biz bugün Izmir’de bu yoga yasagina karsi, bunu protesto etmek amaciyla, gerekirse yogayi da bir eylem olarak kullaniriz. Ve bu parkta, bu sokakta her yerde biz bunu yapariz demek istedik. Bundan sonra da kadinlar olarak bedenimize, emegimize, hayatimiza yönelik bütün saldirilara karsi örgütlenmekten, örgütlü mücadeleden geri durmayacagiz. Bir arada oldugumuz müddetçe anca bu saldirilarin karsisinda olabilecegimizi ve istedigimiz hayati kurabilecegimizi inaniyoruz.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °