REKABET KURULU, YEMEK SEPETİ'NE YÖNELİK SORUŞTURMANIN SONLANDIRILMASINA KARAR VERDİ

Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti'nin 'rekabete aykırı bazı uygulamaları kaldırma taahhüdünü' kabul ederek, şirkete yönelik soruşturmanın sonlandırılmasına karar verdi. Yemek Sepeti, dar en çok kayrılan müşteri şartı, zorunlu minimum sepet

Güncel 1.06.2022 20:26:23 0
REKABET KURULU, YEMEK SEPETİ

Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti'nin 'rekabete aykiri bazi uygulamalari kaldirmaya yönelik taahhüdünü' kabul ederek, sirkete yönelik sorusturmanin sonlandirilmasina karar verdi. Yemek Sepeti, 'en çok kayrilan müsteri sarti', 'zorunlu minimum sepet tutari', 'zorunlu joker' uygulamalarina son verilecegini ve 'vale fiyatlandirma politikasinin' ilgili maliyet kalemlerini karsilayacak sekilde sürdürülecegini taahhüt etti.

Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti Elektronik Iletisim Perakende Gida Lojistik AS. hakkinda Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun'un 'Hakim Durumun Kötüye Kullanilmasi' baslikli maddesinin ihlal edilip edilmediginin tespitine yönelik sorusturma açmisti. Sorusturma devam ederken Yemek Sepeti taahhüt sunma talebinde bulundu.

SUNULAN TAAHHÜT KURUL TARAFINDAN YETERLI GÖRÜLDÜ  

Bu taahhüttün sunulmasinin ardindan alinan karar, Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer aldi. Duyuruya göre, gerçeklestirilen taahhüt görüsmeleri sonucu, sunulan nihai taslak taahhüt metni, rekabet sorunlarini gidermede yeterli görülerek, Kurul karariyla kabul edildi.

SORUSTURMA SONA ERDI

Karar dogrultusunda sunulan taahhütler baglayici hale getirilerek, Yemek Sepeti hakkinda baslatilan sorusturmanin sona erdirilmesi kararlastirildi. Yemek Sepeti, 'en çok kayrilan müsteri sarti', 'zorunlu minimum sepet tutari', 'zorunlu joker' uygulamalarina son verilecegini ve 'vale fiyatlandirma politikasinin' ilgili maliyet kalemlerini karsilayacak sekilde sürdürülecegini taahhüt etti.

RESTORANLARIN ZORUNLU TUTULDUGU BAZI UYGULAMALAR SONA ERDIRILECEK

Kurulun duyurusunda, kararin basta restoranlar olmak üzere tüketiciler, rakip platformlar gibi paydaslar için ne anlama geldigini anlatan kisa film de paylasildi. Buna göre, restoranlar kendi satis kanallarinda sagladigi avantajlari ilgili yemek siparis platformuna yansitip yansitmama konusunda serbest hale geldi. Ayrica, restoranlarin zorunlu tutuldugu ve maliyetlerinin artisina yol açan bazi uygulamalar da sonlandirildi.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °