İZMİR'DE HALK KONUT PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedeler için hayata geçirilen 'Halk Konut' projesi için ilk imzalar yarın atılacak. Bayraklı’daki Dilber Apartmanı sakinlerinin kurduğu yapı kooperatifiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bay

Güncel 14.06.2022 10:58:17 0
İZMİR

 

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan depremzedeler için hayata geçirilen 'Halk Konut' projesi için ilk imzalar yarin atilacak. Bayrakli’daki Dilber Apartmani sakinlerinin kurdugu yapi kooperatifiyle Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Bayrakli Belediyesi istiraklerinin olusturdugu ortak girisim arasinda imzalanacak sözlesmeyle depremzedelere belediye güvencesi ve teknik destek verilecek. 
 
Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüsüm çalismalarina dahil ederek hiz kazandirdigi kooperatifçilik modeli bu kez de depremzedeler için uygulaniyor. 30 Ekim depreminde hasar gören, yikilan, yikilacak olan ya da riskli yapi kabul edilen binalarin yerine yeni bina yapmak için baslatilan Halk Konut projesi kapsaminda ilk imzalar yarin 14.15’te Tarihi Havagazi Fabrikasi Gençlik Yerleskesi’nde atilacak.

Bayrakli’nin Manavkuyu Mahallesi’ndeki Dilber Apartmani sakinlerinin kurdugu Halk Konut 1 Yapi Kooperatifi ile Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin sirketleri EGESEHIR A.S. ve IZBETON A.S. ile Bayrakli Belediyesi sirketi BAYBEL A.S.’nin olusturdugu ortak girisim arasinda imzalanacak sözlesmeyle depremzedelere belediye güvencesi ve teknik destek verilecek.
 
EKONOMIK GIRISIMCI

Izmir Büyüksehir Belediyesi Türkiye’de ilk kez uygulanacak bu modeli tüm depremzedelere yaymayi amaçliyor. Halk Konut projesiyle halkin örgütlü bir güç haline getirilerek ekonomik girisimci olmasi hedefleniyor. 
 
Yikilan Dilber Apartmani’nin oldugu alana toplam 40 daire yapilacak. Kooperatif üyeleri 32 kat malikinden olusuyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilip uygulamaya konulan yüzde 20 emsal artisi ile fazladan olusacak 8 dairenin satisindan elde edilecek kazanç ile 40 dairenin insaati tamamlanacak. Büyüksehir Belediyesi sirketleri yüzde 1 gibi sembolik bir kar orani ile kooperatife müteahhitlik hizmetlerinde gereken destegi verecek.

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °