ADANALI ÇİFTÇİ, PAHALI TARIM İLACINI BAHÇESİNDE KENDİSİ ÜRETTİ

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Acarmantaş köyünde yaşayan çiftçi Mesut Özcanlı, portakal ağaçlarında kullanması gereken mantar ilacını, pahalılık nedeniyle kendisi üretti. Özcanlı, “Bir depo ilaç 12 bin lira gibi bir para tutuyor

Güncel 18.06.2022 18:47:00 0
ADANALI ÇİFTÇİ, PAHALI TARIM İLACINI BAHÇESİNDE KENDİSİ ÜRETTİ

Adana'nin Kozan ilçesine bagli Acarmantas köyünde yasayan çiftçi Mesut Özcanli, portakal agaçlarinda kullanmasi gereken mantar ilacini, pahalilik nedeniyle kendisi üretti. Özcanli, “Bir depo ilaç 12 bin lira gibi bir para tutuyor, kendimiz kaynattigimizda 2 bin lira gibi bir para tutuyor” dedi.

Adana Kozan'in Acarmantas köyünde yasayan Mesut Özcanli, portakal bahçesinde kullanmasi gereken mantar ilacini, pahali oldugu için kendisi üretti. Özcanli, sunlari söyledi:

“Ilaçlarin pahali olmasindan dolayi, biz de kendi çabalarimizla kendimiz ilaci üretmeye bakiyoruz. Kükürtle kelle kireci karistirip kaynatiyoruz ve bunu mantar ilaci olarak vuruyoruz. Maliyeti çok çok asagi oluyor. Deposu 30 lira gibi bir paraya mal oluyor. Bir depo ilaç 12 bin lira gibi bir para tutuyor, kendimiz kaynattigimizda 2 bin lira gibi bir para tutuyor. Maliyetleri çok asagi düsürdügünden biz de buna basvuruyoruz.”

 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °