Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in hayata geçirdigi Baskent Ankara Kalkinma Projesi (BAKAP) kapsaminda Gölbasi Karaoglan Mahallesi’nde ekilen yaklasik 500 dönümlük arazide 2022 yilinin ilk hasadi yapildi. BAKAP Tarim Kampüsü’nde biçilen ekinlerin yerli üreticilere ve küçük aile isletmelerine ücretsiz dagitilacagini açiklayan Baskan Mansur Yavas, “Ankarali çiftçilerimiz mahsullerini yüksek fiyata mâl edip düsük fiyata satmak zorunda kalmasin diye çabaliyoruz” dedi.
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in hayata geçirdigi Baskent Ankara Kalkinma Projesi’nde (BAKAP) 2022 yilinin ilk hasadi yapildi.
Baskan Yavas, sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi paylasimla, küçük aile isletmeleri ve yerli üreticilere müjde verdi. Gölbasi Karaoglan Mahallesi’nde yer alan ve Büyüksehir Belediyesine ait BAKAP Tarim Kampüsü’nde yaklasik 500 dönümlük arazide biçilen ekinlerin yerli üreticilere ve küçük aile isletmelerine ücretsiz dagitilacagini açiklayan Yavas, “Ankarali çiftçilerimiz mahsullerini yüksek fiyata mâl edip düsük fiyata satmak zorunda kalmasin diye çabaliyoruz” dedi.
ABB’DEN HEM ÜRETIMI TESVIK HEM DE YERLI ÜRETICILERE DESTEK
Baskent’te kirsal kalkinmayi hizlandiracak projelere devam edeceklerini belirten Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi Ziraat Mühendisi Volkan Dinçer de Gölbasi Karaoglan Mahallesi’nde BAKAP Tarim Kampüsü’nde gerçeklestirilen yilin ilk hasat islemi ile su bilgileri verdi:
“BAKAP arazisinde ekim ayinda ektigimiz Macar fig, bugday, arpa gibi karisik ekimlerin su anda hasadini yapmaktayiz. Bu hasadimizdan elde ettigimiz ürünleri küçük aile isletmelerimize ve Ankara’daki çiftçilerimize dagitacagiz. Ikinci ürün olarak ayni arazide silajlik misir ekimi de yapacagiz.”
Yapilan ekim sonrasi biçim, toplama ve balyalama islemine baslayan Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, hayvansal üretimde kullanilmak üzere kaliteli ot balyalarinin hasadina basladi.
Yerli üreticilere tohumdan gübreye kadar birçok konuda destek saglayan Büyüksehir Belediyesi, 2 bin 700 dekarlik alana kurulu BAKAP Tarim Kampüsü’nde yetistirdigi çesitli tarim ürünlerini hem yerli üreticilere hem de küçük aile isletmelerine ücretsiz dagitarak ekonomilerine katki saglamayi amaçliyor.