CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasında oluşan aksaklıkların giderilmesi, hastaların muayene randevusu almakta yaşadıkları zorlukların önüne geçilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin bel
CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasinda olusan aksakliklarin giderilmesi, hastalarin muayene randevusu almakta yasadiklari zorluklarin önüne geçilmesi amaciyla alinacak tedbirlerin belirlenmesi ve çözüm yollarinin arastirilmasi için TBMM’de komisyon kurulmasini istedi. Öztunç, “Vatandas artik kamu hastanelerinden hizmet alamaz duruma getirilmistir. Artik öyle bir duruma gelindi ki vatandaslar milletvekili makamlarini doktor randevusu almak için aramaktadirlar” dedi.
Kahramanmaras Milletvekili Öztunç’un çalismadigi gerekçesiyle MHRS ile ilgili olarak hazirladigi arastirma önergesi, CHP milletvekillerinin imzasiyla Meclis Baskanligi’na dün sunuldu. Arastirma önergesinin gerekçesi söyle:
“MHRS ve ALO 182'den randevu alamayan veya randevusu aylar sonrasina verilen vatandaslar özel hastanelere mahkûm birakilmaktadir. Vatandas artik kamu hastanelerinden hizmet alamaz duruma getirilmistir. Artik öyle bir duruma gelindi ki vatandaslar milletvekili makamlarini doktor randevusu almak için aramaktadirlar. Randevu bulunamamasinin diger bir sebebi doktor yetersizligidir. Doktorlarin Insanca yasayabilecekleri ücretleri alamamalari, Saglikta siddeti çözmek için somut adimlarin atilmamasi, hekimlerin gidisini önleyecek, onlarin çalisma kosullarini iyilestirecek adimlarin atilmamasi hekimlerimizin yurtdisina gidisini hizlandirmaktadir.”
“SAGLIK BAKANLIGI MHRS SISTEMI ÇÖKÜYOR, VATANDAS RANDEVU ALAMIYOR, AMELIYATLAR YAPILAMIYOR”
Öztunç, bu konuyla ilgili TBMM’de neden arastirma komisyonu kurulmasi gerektigini de söyle açikladi:
“Saglik Bakanligi MHRS sistemi çöküyor, vatandas randevu alamiyor, ameliyatlar yapilamiyor, ilaç bulunamiyor, hekim sayisi yetersiz, hekimler çalisma kosullari ve sosyal haklarin yetersizliginden istifa edip yurtdisina gidiyor. Bir an önce gerekli tedbirler alinmaz ise saglik sistemimiz iflas edecektir. Vatandaslarimizin daha kaliteli saglik hizmeti alabilmesi ve MHRS uygulamasinda olusan aksakliklarin giderilmesi, hastalarin muayene randevusu almakta yasadiklari zorluklarin önüne geçilmesi amaciyla alinacak tedbirlerin belirlenmesi ve çözüm yollarinin arastirilmasi için Anayasanin 98’inci, Içtüzügün 104 ve 105’inci maddeleri geregince Meclis arastirmasi açilmasini arz ederiz.”