TOGG’A GEMLİK’TE 4 MİLYON 95 BİN METREKARE ARAZİ BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki elektrikli otomobil yatırımı ve yine TOGG tarafından batarya üretimi için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi AŞ için toplamda 4 milyon 95 bin m

Güncel 7.07.2022 11:43:32 0
TOGG’A GEMLİK’TE 4 MİLYON 95 BİN METREKARE ARAZİ BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Türkiye’nin Otomobili Girisim Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki elektrikli otomobil yatirimi ve yine TOGG tarafindan batarya üretimi için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi AS için toplamda 4 milyon 95 bin metrekare arazi 49 yilligina bedelsiz olarak tahsis edildi. Sirketler istihdam sartini 5 yil süreyle yerine getirmeleri halinde araziyi bedelsiz olarak alabilecek.

Bursa’da yapilacak elektrikli otomobil ve batarya yatirimlarina proje bazli destek verilmesini öngören Cumhurbaskani kararlari Resmi Gazete’de yayinlandi.

Buna göre, TOGG'un Bursa Gemlik’teki elektrikli otomobil yatirimi için Proje Bazli Destek kapsaminda 1 milyon 71 bin metrekare arazi 49 yilligina bedelsiz olarak tahsis edildi.

TOGG tarafindan batarya üretimi için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi AS’ye de Bursa Gemlik’teki 3 milyon 24 bin metrekarelik tasinmaz 49 yilligina bedelsiz olarak tahsis edildi.

Her iki firma da istihdam sartini saglarsa araziyi 5 yil sonra bedelsiz olarak alabilecek. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °