YKS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ZEYNEP DİLA KUYUCU: 'ÜNİVERSİTENİN TAMAMINDA TÜRKİYE’DE KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 2022 Temel Yeterlilik (TYT) ve Yabancı Dil testlerinde tam puan alarak Türkiye birincisi olan Zeynep Dila Kuyucu, “Üniversitenin tamamında Türkiye’de kalmayı düşünüyorum. En başta belki sonra

Güncel 19.07.2022 12:26:00 0
YKS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ZEYNEP DİLA KUYUCU:

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) 2022 Temel Yeterlilik (TYT) ve Yabanci Dil testlerinde tam puan alarak Türkiye birincisi olan Zeynep Dila Kuyucu, “Üniversitenin tamaminda Türkiye’de kalmayi düsünüyorum. En basta belki sonrasinda yüksek lisans için olabilir ama sonrasinda zaten benim hedefim yurt disinda veya Türkiye’de kalmak degil, yabanci da olsa yerli de olsa projelere yönelmek” dedi.

YKS sonuçlari dün açiklandi. Yaklasik 3 milyon kisinin ter döktügü ve üç oturumdan olusan sinavlarin iki oturumunda Zeynep Dila Kuyucu birinci oldu. 18 yasindaki Kuyucu, girdigi TYT ve yabanci dil sinavlarindan 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. ANKA Haber Ajansi’nin sorularini yanitlayan Kuyucu, lise boyunca düzenli olarak ders çalistigini, bilgisayar mühendisligi bölümünde okumak istedigini anlatti. Kuyucu ANKA’ya sunlari söyledi:

“9. SINIFIN BASINDAN BERI DÜZENLI ÇALISTIM”

“9. Sinifin basindan beri düzenli çalistigim için 12. sinifa geldigimde derslerde veya konularda yigilma olmamisti. Zaten her hafta ya da iki haftada bir o siralar isledigimiz konulari tekrar ediyordum. Özellikle sinavlardan önce çok çalisiyordum. O sebeple o yil içinde ögrendiklerim çogunlukla aklimda kalmis oluyordu. 11. sinifa geldigimde her hafta veya iki haftada bir TYT denemelerine basladim zaten birinciligimi de ona borçluyum. Çünkü zaman yönetimini bana en çok çözdügüm denemeler ögretti.

“OKUMALARIMI HIZLI YAPABILIYORDUM”

Ayrica kitap okumak, TYT Türkçe açisindan benim için çok yararli oldu. Çünkü ben küçüklügümden beri kitap okumaya aliskin oldugum için okumalarimi hizli yapabiliyordum.

“SON 6 AY BOYUNCA DA DÜZENLI DENEME ÇÖZDÜM”

Onun disinda AYT konularina çalisirken de 11. sinifta yine haftalik çalismaya devam ettim. Tabii o sira pandemiye denk geldigi için evdeydik çogu zaman ama yine de düzenli sekilde takip etmeye çalistim. 11. sinifin yazinda kimyada, biyolojide daha ezber olan konulari hepsini bitirdim. Böylelikle 12. sinifa geldigimde çok fazla konu eksigim kalmamisti zaten. 12. sinifta eksik konularima yönelerek o konular üzerinde çalistim. Bu sekilde konularin çogunun üzerinden geçmis oldum son 6 ay boyunca da düzenli deneme çözdüm.

“HEP BILGISAYAR MÜHENDISLIGINI DÜSÜNDÜM”

Ben 11. sinifin sonundan itibaren hep bilgisayar mühendisligini düsündüm yeteneklerime uygun oldugunu düsündügüm için. Su anda da onu yazmayi düsünüyorum zaten. Üniversitenin tamaminda Türkiye’de kalmayi düsünüyorum en basta, belki sonrasinda yüksek lisans için olabilir, ama zaten benim hedefim yurt disinda veya Türkiye’de kalmak degil yabanci da olsa yerli de olsa projelere yönelmek. Yurt içi veya yurt disindan bagimsiz yaptigim meslek ile alakali tabi tipta veya baska mühendisliklerde etkileyebilir bilgisayar mühendisliginde o kadar etkiledigini düsünmüyorum.”


Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °