BAŞKAN SOYER ÇANDARLI’DAKİ GENÇLİK KAMPI’NI ZİYARET ETTİ: “GENÇLER BU MEMLEKETİ DEĞİŞTİRME POTANSİYELİNE SAHİP”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çandarlı’da düzenlediği gençlik çadır kampını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlerin büyük çoğunluğunun geleceğini yurtdışında aramasının son derece üzücü olduğun

Güncel 22.07.2022 14:05:07 0
BAŞKAN SOYER ÇANDARLI’DAKİ GENÇLİK KAMPI’NI ZİYARET ETTİ: “GENÇLER BU MEMLEKETİ DEĞİŞTİRME POTANSİYELİNE SAHİP”

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin Çandarli’da düzenledigi gençlik çadir kampini ziyaret eden Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, gençlerin büyük çogunlugunun gelecegini yurtdisinda aramasinin son derece üzücü oldugunu belirtti. Soyer, “Bu bizim kabul edebilecegimiz, riza gösterebilecegimiz bir sey degil. Bu gençler bu memleketi degistirme potansiyeline sahip” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Gençlik Çadir Kamplari” ilgi görüyor. Inciralti, Çandarli ve Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo Yasayan Park ve Alaçati’nin ardindan 21-23 Temmuz tarihleri arasinda ikinci kez Çandarli’da düzenlenen kampin ilk günkü programina Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de katildi.

Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Tugay, IZBETON Genel Müdürü Heval Savas Kaya, Izmir Büyüksehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Baskani Anil Kaçar’in da yer aldigi programda gençlerle yemekte bir araya gelen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, daha sonra kamp alanini gezdi. Baskan Soyer ayrica gençlerle sohbet etti, talep ve önerileri dinledi.

ITALYAN GEZGIN COGEDOR ILE RENKLI SÖYLESI

Kampta dünyayi yürüyerek turlayan gezgin Santiago Sanches Cogedor ile söylesi etkinligi de yapildi. Gençlerden gelen sorulari yanitlayan Cogedor, maceralarini anlatti. Etkinlikte Baskan Soyer de Cogedor’a bir soru yöneltti. Yaklasik yüz ülke dolasan Cogedor, Soyer’in, “Dünyanin, insanligin gelecegine dair umudu artti mi, azaldi mi?” sorusu karsisinda, “Pozitif bir düsünceye sahip olmak lazim. Hepsinden önemlisi güzel seyler yapmali ve yaymali. Bu yaptigimiz etkinlik gibi. Gençler ve bizden sonra gelecek nesiller için çabalamaliyiz. Onlara sahip oldugumuz çevrenin aynini ya da daha iyisini birakmamiz lazim, daha kötüsünü asla” cevabini verdi. Baskan Soyer bunun üzerine Cogedor'a, “Siyasetle ilgilenmeyi düsünüyorsa Türkçe ögretmeye hazirim” dedi.

“GENÇLIKLERINI YASAYAMADAN YASLANIYORLAR”

Gençler için düzenlenen kamplarin büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduklarini belirten Baskan Soyer, söyle konustu:

“Gençlerin o kadar kisitlanmis, soyutlanmis o kadar zor bir hayatlari var ki ne yapsak az. Issizlik sorunuyla, ekonomik sikintilarla bogusuyorlar. O yüzden de onlarin yüzünü güldürecek, hayattan keyif almalarini saglayacak isler yapmaya çalisiyorum. Bir yandan onlari gelecege hazirlamak için ne yapabiliriz, ona kafa yoruyorum. En azindan yilin sonunda bir nefes alsinlar, sinavlar bitti, en azindan birkaç gün eglensinler istiyoruz. O yüzden yaz kamplari yaptik. 6 noktada yaz kampimiz var. Insallah gelen herkes tadini çikarir, keyifli anilarla ayrilir buradan.”

“ONLARIN YERINE KENDIMI KOYUYORUM”

“Eger kafaya takarsaniz, bunu dert edinirseniz çözüm de üretiyorsunuz. Mesela gençler için çamasirhane kurduk. Niye yaptik? Çünkü insan onlarin yerine kendini koyunca, yasayabilecekleri zorluklari düsünüyor, o zorluklara ben olsam nasil çare bulurdum diye düsünmeye basliyor ve böylece o fikir olgunlasip hayata geçiyor. Onlarin yerine kendime koydugumda, sinavlar bitmis insan yorulmus, bunalmis, hiç olmazsa iki üç gün dinlenmek isterdim diye düsünüyorum. Öyle düsününce de çare buluyorsunuz.”

“BU GENÇLER BU MEMLEKETI DEGISTIRME POTANSIYELINE SAHIP”

“Maalesef çok büyük bir oranda gençlik gelecegini disarida ariyor. Enflasyon rakamlari, hayat pahaliligi rakamlari var, hepsinden daha vahimi, anlamlisi iste bu oran. Yüzde kaçi gelecegini disarida ariyor? Baktigin zaman yüzde 60-70’ler. Gençlerin bu memleketten umudunu kesmesi kadar vahim bir sey olamaz. Bu, basimiza gelebilecek en büyük felakettir. O yüzden bu memlekete olan aidiyetlerini, baglarini güçlendirmemiz lazim. Bu memleketi sevmelerini, onun için mücadele etmelerini, onun için ellerini tasin altina koymalarini saglamamiz lazim. Bir yandan da onlarin burada huzurlu, güler yüzlü hayat kurmalarina imkan yaratmaya çalismamiz lazim. Olanca gücümüzle buna kafa yoruyoruz. Çünkü bu bizim kabul edebilecegimiz, riza gösterebilecegimiz bir sey degil. Bu gençler bu memleketi degistirme potansiyeline sahip. Zekasiyla, vicdaniyla, akliyla bu memleketi çok daha güzel bir yere tasiyacak gençler.” 

“GÜÇLÜ KÜLTÜRÜN EVLATLARI OLARAK DAHA GÜZEL BIR MEMLEKETI KURACAGIZ”

“Asla umutsuzluga kapilmasinlar. Hep hatirlasinlar ki bizim atalarimiz, dedelerimiz çok daha zor kosullarda, çok daha agir sartlarda bu memleketi kurtarmayi bildiler. Hem de dünyanin en büyük güçlerine karsi savas ve mücadeleyi kazanarak… Bunlar ne ki! Elbette bunlarin da üstesinden gelecegiz, elbette bunlari da geride birakacagiz. Bu güzelim cografyada, bu güzelim topraklarda, bu güçlü kültürün, tarihin evlatlari olarak çok daha güzel bir memleketi kuracagiz.” 

PROGRAM NASIL DEVAM EDIYOR?

Doga ve deniz temasiyla düzenlenen kampin ilk gününde çesitli atölyeler, aktiviteler ve müzik dinletileri düzenlendi. Kampin ikinci gününde sabah yogasi ve meditasyon etkinligi, deniz keyfi ve gün boyu çesitli etkinlikler düzenlenecek. Cogedor ile söylesi etkinligi bir kez daha yapilacak. Kampin üçüncü günü denizde geçirilen serbest zamanin ardindan Tarihi Havagazi Fabrikasi Gençlik Yerleskesi’ne geri dönülecek.

BASVURULAR VE BIR SONRAKI KAMPLAR HAKKINDA BILGI

Gençlik Çadir Kamplari; 29-31 Temmuz ve 2-4 Agustos arasinda Alaçati’da, 15-17 Agustos’ta ise Bergama Kozak’ta düzenlenecek. 18-26 yas arasi gençlere açik kamplar için basvuru www.gencizmir.com üzerinden yapilabiliyor. Basvurusu kabul edilen gençler seçtikleri kamp yeri ve tarihe göre sadece çadirlarini yanlarinda getirerek kampa katilabiliyor.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °