BAKAN NEBATI: VERGI KAÇAKÇILIGI NEDENIYLE 2 BIN 916 ADET VERGI SUÇU RAPORU DÜZENLEYEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Bakanligimiz vergi müfettislerince son yillarda yapilan vergi incelemeleri sonucunda, vergi kaçakçiligi nedeniyle 4,5 milyar TL’yi asan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldik, ilgililer hakkinda 12 mi

Güncel 27.11.2022 12:46:00 0
BAKAN NEBATI: VERGI KAÇAKÇILIGI NEDENIYLE 2 BIN 916 ADET VERGI SUÇU RAPORU DÜZENLEYEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Bakanligimiz vergi müfettislerince son yillarda yapilan vergi incelemeleri sonucunda, vergi kaçakçiligi nedeniyle 4,5 milyar TL’yi asan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldik, ilgililer hakkinda 12 milyar TL’yi asan tutarda vergi ve ceza önerdik.Yapilan incelemeler sonucunda, vergi kaçakçiligi nedeniyle ilgili kisiler hakkinda 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet savciligina suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Nureddin Nebati, vergi kaçakçiligi ve haksiz vergi iadeleriyle mücadele kapsaminda yapilan çalismalarla ilgili bugün sosyal medya hesabindan açiklama yapti. 4,5 milyar TL’yi asan vergi iade talebinin reddedildigini ve 2 bin 916 adet vergi suçunun raporlanarak suç duyurusunda bulunuldugunu belirten Nebati’nin açiklamasi söyle:

“VERGI IADELERI RISKLI MÜKELLEFLER HAKKINDA INCELEME: Hazine ve Maliye Bakanligi vergi müfettisleri, terörün finansmanini önleme ve vergi kaçakçiligi yoluyla haksiz vergi iadesi almaya çalisanlarla mücadelede yogun çaba göstermeye devam ediyor. Bu dogrultuda, Bakanligimizca yapilan analizler sonucunda, talep ettigi veya aldigi vergi iadeleri riskli oldugu degerlendirilen mükellefler hakkinda vergi incelemeleri yürütüyoruz.

12 MILYAR TL’YI ASAN TUTARDA VERGI VE CEZA ÖNERDIK: Yürüttügümüz vergi incelemeleri ve denetimlerde masumiyet karinesini gözetmekle birlikte 85 milyon vatandasimizin emanetinin bilincinde olarak Hazine’nin vergi kaybina neden olacak tüm vergi kaçakçiligi girisimleriyle mücadele edecegiz. Bakanligimiz vergi müfettislerince son yillarda yapilan vergi incelemeleri sonucunda, vergi kaçakçiligi nedeniyle 4,5 milyar TL’yi asan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldik, ilgililer hakkinda 12 milyar TL’yi asan tutarda vergi ve ceza önerdik.

VERGI KAÇAKÇILIGI NEDENIYLE 2 BIN 916 SUÇ RAPORU DÜZENLENDI: Yapilan incelemeler sonucunda, vergi kaçakçiligi nedeniyle ilgili kisiler hakkinda 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet savciligina suç duyurusunda bulunduk. Yaptigimiz düzenlemeler ve tesviklerle yatirimi, üretimi, istihdami ve ihracati desteklemeye devam ederken vergi kaçakçiligi yoluyla, haksiz vergi iadeleriyle kamuyu zarara ugratmaya çalisanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edecegiz.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °