Izmir'in milli sporculari Paris yolunda

Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü görme engelli judoculari Gökhan Biçer ve Onur Tastan, 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari'na bir adim daha yaklasti.

Spor 22.11.2022 16:58:00 0
Izmir

Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü görme engelli judoculari Gökhan Biçer ve Onur Tastan, 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari'na bir adim daha yaklasti.


 Büyükler Görme Engelliler Dünya Judo Takimlar Sampiyonasi’nda Türkiye Milli Takimi’nin kadrosunda bulunan Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nun oyunculari Gökhan Biçer ve Onur Tastan gümüs madalya kazandi. Tastan ve Biçer'in de yer aldigi milli takim ilk turda IBS’yi (Uluslararasi Dünya Karmasi) 4-2, çeyrek finalde Hindistan’i 4-0 ve yari finalde Ukrayna’yi 4-2 yenerek finale çikma basarisi gösterdi. Final mücadelesinde Azerbaycan’a 4-2 kaybeden milliler sampiyonada gümüs madalyanin sahibi oldu. Aldiklari bu basarili sonuçlarla puanlarini artiran milli judocular Gökhan Biçer ve Onur Tastan, 2024 Paris Paralimpik Olimpiyat Oyunlari hedeflerine bir adim daha yaklasti.


 Tastan bronz madalyayi gögüsledi
Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda Izmirli milli sporcu Onur Tastan arti 100 kiloda tatamiye çikti. Ilk turda Azeri rakibine yenilen Tastan, daha sonra sirasiyla Mogolistanli, Hollandali ve Ukraynali rakiplerini yenerek Büyükler Dünya Görme Engelliler Judo Sampiyonasi’nda üçüncülük kürsüsüne çikti ve bronz madalyayi kazandi. Tastan, Büyükler Dünya Judo Sampiyonasi’nda yakaladigi basari ile 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na katilma yolunda önemli bir yol kat etti.

 

Avrupa'dan da bos dönmediler
Basarili sporcu Gökhan Biçer, Italya’da 2-4 Eylül’de düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Sampiyonasi’nda finale çikti. Moldovali rakibine yenilen milli sporcu Biçer, Görme Engelliler Avrupa Judo Sampiyonasi’nda ikincilik olarak gümüs madalya kazandi. Ayni sampiyonada Gökhan Biçer ve Onur Tastan’in içinde yer aldigi Türkiye Milli Takimi, Görme Engelliler Avrupa Judo Takimlar Sampiyonasi’ni birinci tamamladi.


Rota Paris
Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Basantrenörü Mesut Kapan, sporcularin 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari için büyük bir adim attigini belirterek, “Gökhan Biçer ve Onur Tastan'in iki büyük organizasyondan madalyalarla dönmeleri bizleri mutlu etti. Bu tip organizasyonlardan sporcularin kota puani toplamasi olimpiyat yolunda çok önemli. Gökhan ve Onur'un hedefe varmasina çok az kaldi” diye konustu.


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °