Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansi semineri Izmir'de yapilacak

Izmir Büyüksehir Belediyesi 21-25 Kasim tarihleri arasinda Akdeniz'de kentsel ve bölgesel is birligi çalismalari yürüten Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansi'nin uluslararasi seminerine ev sahipligi yapacak.

Güncel 19.11.2022 12:23:00 0
Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansi semineri Izmir

Izmir Büyüksehir Belediyesi 21-25 Kasim tarihleri arasinda Akdeniz'de kentsel ve bölgesel is birligi çalismalari yürüten Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansi'nin uluslararasi seminerine ev sahipligi yapacak. Seminerde Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin önce çikan sosyal dayanisma, tarim, doga, cittaslow metropol, iklim degisikligi, temiz enerji ile sifir atik politikalari anlatilacak.  



Akdeniz'de kentsel ve bölgesel is birligi çalismalari yürüten, üyeleri arasinda Fransiz Dis Isleri ve Avrupa Bakanligi, Marsilya Belediyesi ve Euroméditerranée Kamu Kalkinma Ajansi gibi kurum ve kuruluslarin bulundugu Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansi (AVITEM), Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Izmir'de 21-25 Kasim 2022 tarihlerinde uluslararasi bir seminer düzenleyecek. Fransiz Kalkinma Ajansi (AFD) ve Akdeniz Entegrasyon Merkezi (CMI) gibi kuruluslarla isbirligi içerisinde düzenlenecek seminere kent yönetimi uzmanlari, bürokratlar, diplomatlar, akademisyenler ve sivil toplum yetkililerinden olusan yaklasik 25 kisilik uluslararasi bir heyetin katilmasi bekleniyor.



Izmir'in stratejik vizyonu konusulacak
Seminerde; Izmir'in stratejik vizyonu, tarihsel, cografi ve kentsel gelisiminin yani sira Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin sosyal dayanismanin artirilmasi ve sosyal esitsizliklerin giderilmesini amaçlayan politikalari, Cittaslow Metropol uygulamalari, temiz enerji politikalari, kültür, tarim ve doga alanindaki faaliyetleri ve vatandas katilimina dayali kurumsal yapisiyla sivil toplumla kurdugu isbirlikleri konusulacak. AVITEM Izmir Semineri 21 Kasim'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in katilacagi açilis töreniyle baslayacak.



Izmir dayanismasi anlatilacak
Açilis Töreni’nden sonra saat 10.30-11.15 saatlerinde Baskan Danismani Onur Eryüce'nin moderatörlügünde Prof. Dr. Aylin Çigdem Köne, Zeytince Ekolojik Yasami Destekleme Dernegi'nden Akin Erdogan ve Türkiye Milli Kooperatifler Birligi'nden Ünal Örnek'in katilacagi “Sosyal Ekonomi: Sosyal Ekonomi Deneyimler ve Iyi Örnekler” baslikli oturum düzenlenecek. Oturumda; rekabet temelli liberal ekonomilerin iklim, sosyal esitsizlikler, issizlik gibi konulara çözüm getiremedigi ve sosyal ekonominin giderek önem kazandigi günümüz kosullarinda Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin bölgesel ve sosyal esitsizliklerin giderilmesine yönelik dayanisma politikalari konusulacak. Ayrica Akdeniz sehirleri ve bölgesel aktörler arasindaki isbirliginin sosyal ekonominin gelistirilmesine yönelik ne gibi çiktilari olacagi tartisilacak, deneyimlerin, ort ak projelerin, bölgesel aktörlerin arasinda kurulan aglarin ve çalisma yöntemlerinin önemine deginilecek.



Bergama'da ekolojik tarim çalismalari izlenecek
Seminer kapsaminda 21 Kasim Pazartesi 15.45’te Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin sürdürülebilir toplu tasima politikasina ve çözümlerine dair bir panel düzenlenecek. Program kapsaminda Büyüksehir'in Cittaslow Metropol Pilot mahallelerinden Demirköprü ziyaret edilecek, TARKEM’in çalismalari incelenecek, Körfez'deki temizlik çalismalari ve Büyüksehir'in iklim degisikligi ve sifir atik politikasinin konu alinacagi oturumlar yapilacak.  IZDOGA’nin üretici odakli ekolojik tarim politikalarini incelemeye yönelik Bergama’ya da bir gezi düzenlenecek. Seminer programinin son gününde Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Komisyonu Baskani Nilay Kökkilinç Büyüksehir'in kurumsal yapisina, projelerine ve stratejik hedeflerine dair bir sunum yapacak. Foça Belediye Baskani Fat ih Gürbüz düsük nüfuslu bir belediye olarak Foça’nin Büyüksehir Belediyesi ile olan iliskilerinden bahsedecek. Akdeniz Akademisi'nden Ece Aylin Büker'in katilacagi oturumda ise Büyüksehir'in akademik çevreler üzerinden Akdeniz ortak kültürel çalismalarindaki belirleyici rolüne deginilecek.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °