ÇAVUSOGLU, "HAKTAN, HUKUKTAN BAHSEDEN BASIN YAYIN ORGANLARININ SALDIRIYA TURIZM AÇISINDAN BAKMASI IBRETLIK"

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, bombali terör saldirisinin meydana geldigi Istiklal Caddesi’nde, “Her zaman insan haklari, haktan, hukuktan bahseden basin yayin organlarinin da bu saldiriya sadece turizm açisindan bakmasi ibretliktir. Onlar ne derlerse

Güncel 18.11.2022 21:04:00 0
ÇAVUSOGLU,

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, bombali terör saldirisinin meydana geldigi Istiklal Caddesi’nde, “Her zaman insan haklari, haktan, hukuktan bahseden basin yayin organlarinin da bu saldiriya sadece turizm açisindan bakmasi ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, onlar o terör örgütlerini desteklemeyi devam etsinler, silah vermeye, egitim vermeye devam etsinler. Biz teröristlerin tepelerine binmeye devam edecegiz” açiklamasini yapti.

Disisleri Bakani Çavusoglu, pazar günü bombali terör saldirisinin meydana geldigi Istanbul Istiklal Caddesi’ni gitti ve buraya karanfil birakti. Basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Çavusoglu’nun açiklamalari söyle:

“Türkiye 40 yildir farkli terör örgütlerinden çok çekti. Ama güçlenerek yoluna devam etti. Halkimizin, özellikle Beyoglu’ndaki esnafimizin dirayeti bizim en büyük gücümüzdür. Bugün buraya gelerek esnafimizla olan dayanismamizi da göstermek istedik. Kisa süre içerisinde arkadaslarimizin aldigi tedbirlerle, Belediye Baskanimizin aldigi tedbirlerle hayat normale döndü. Esnafimiz hemen ertesi gün isinin basina geldi.

Bugün su noktaya gelinceye kadar çok sayida turist gördük. Uruguay'dan Malezya'ya kadar, Latin Amerika’dan Uzak Dogu Asya’ya kadar, Avrupa'nin farkli ülkelerinden, Körfez ülkelerine kadar Filistin’den Lübnan’a, Iran’a kadar her yerden turistler var. Terör saldirisinin farkli hedefleri var. Hiçbir hedefe ulasamayacaklarini da gördüler. Terör örgütlerini Türkiye’den ve komsu bölgelerden temizlemeye devam edecegiz.

“‘TÜRKIYE’NIN TURIZMI ETKILENDI’ DEMEK ISTIYORLAR”

ABD'de bir gazetenin böyle bir manset attigini gördük. Terörle mücadelede bunlarin ikiyüzlülügünü, çifte standardini her vesileyle vurguluyoruz. Bu terör saldirisini kim gerçeklestirdi; gerçi içeride de var, ‘PKK, PYD, YPG’ diyemeyenler. Bizde de var ama yurt disinda da maalesef bunlari tekrar görüyoruz. Çifte standardin ve ikiyüzlülügün örneklerini sergilemeye devam ediyorlar. Sonuçta, ‘Türkiye’nin turizmi etkilendi’ demek istiyorlar. Bir taraftan da ‘Türkiye’ye gitmeyin’ diyorlar.

Her zaman insan haklari, haktan, hukuktan bahseden basin yayin organlarinin da bu saldiriya sadece turizm açisindan bakmasi ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, onlar o terör örgütlerini desteklemeyi devam etsinler, silah vermeye, egitim vermeye devam etsinler. Biz teröristlerin tepelerine binmeye devam edecegiz.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °