ÜCRETLI ÖGRETMENLERDEN ‘KADRO’ TALEBI: “BIZLER KPSS ILE ALIM ISTEMIYORUZ! TECRÜBEMIZ HIÇBIR SINAVLA ÖLÇÜLEMEZ”

Ücretli Ögretmenler Dayanisma Dernegi üyeleri; ücretli ögretmenlerin özlük haklari ve kadro talebinde bulunmak için bugün Ankara’da, “Bizler KPSS ile alim istemiyoruz! Tecrübemiz hiçbir sinavla ölçülemez! Bizler KPSS’siz, sartsiz liyakat esasli kadro tale

Güncel 17.11.2022 11:06:43 0
ÜCRETLI ÖGRETMENLERDEN ‘KADRO’ TALEBI: “BIZLER KPSS ILE ALIM ISTEMIYORUZ! TECRÜBEMIZ HIÇBIR SINAVLA ÖLÇÜLEMEZ”

Ücretli Ögretmenler Dayanisma Dernegi üyeleri; ücretli ögretmenlerin özlük haklari ve kadro talebinde bulunmak için bugün Ankara’da, “Bizler KPSS ile alim istemiyoruz! Tecrübemiz hiçbir sinavla ölçülemez! Bizler KPSS’siz, sartsiz liyakat esasli kadro talep ediyoruz! Bizler yillarin tecrübesi, yillarin emegi göz ardi edilsin istemiyoruz. Çünkü biz hem kendi çocuklarini yetistiren anne, babalar hem de ögrencilerinin ruhundan anlayan donanimli egitimcileriz” açiklamasini yapti.  

Ücretli Ögretmenler Dayanisma Dernegi üyeleri, ücretli ögretmenlerin özlük haklari ve kadro talebinde bulunmak için bu aksam Ankara Ulus’ta Atatürk Heykeli önünde bir araya geldi. Ücretli ögretmenler adina basin açiklamasini Dernek Baskani Levent Atasoy ve dernegin Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Sahin okudu. Yapilan açiklama söyle:

“YILLARIN ÖZVERISININ VE EMEGININ ARTIK SARTSIZ OLARAK KADRO ILE TAÇLANDIRILMASINI, HAKLARIN VERILMESINI TALEP EDIYORUZ”

“Ücretli ögretmen kimdi? Bizler sesimizi duyurana kadar kimse bilmiyordu. Bizler yaptigimiz ögretmenlik mesleginin sayginligiyla degil de aldigimiz ücretle nitelendirilir olmustuk. Oysa yillardir özlük haklarindan yoksun üç kurusa Milli Egitim’in ögretmen açigini kapatan egitimin kahramanlari bizlerdik. Ücretli ögretmenin; yalnizca dogum iznine ayrilan, askere giden ya da saglik nedeniyle izinli ögretmenin yerine çalismadigini; Ücretli ögretmenlerin Milli Egitim’in ögretmen açigini yarim SGK ve asgari ücretin altinda çalisarak kapatan, egitim emekçileri oldugunu defaatle belirttigimiz gibi buradan ve basin araciligiyla bir kez daha belirtmek istiyoruz!

Ücretli Ögretmenler Dernegi olarak bizler, ücretli ögretmen olarak çalisan yillarca emek vermis, ülkenin en ücra köselerinde birçok kadrolunun gitmek istemedigi yerlerde zor sartlar altinda çalisan fakat hiçbir sosyal hakka sahip olmayan arkadaslarimizin, hak magduriyetlerinin kadro verilerek giderilmesini ve hiçbir kurumda asgari ücretin altinda yarim SGK ile isçi bile çalistirilmazken, üniversite mezunu formasyonlu ögretmenlerimize bu çalisma kosullarinin reva görülmesini tasvip etmiyor, yillarin özverisinin ve emeginin artik sartsiz olarak kadro ile taçlandirilmasini, haklarinin verilmesini talep ediyoruz.

En basit bir ise alimda bile diploma yeterliginin yaninda is tecrübesi istenirken; bizler yillardir tecrübemizi, yetkinligimizi,  sabrimizi azmimizi devletimize olan bagliligimizi, vefamizi kanitlamisken; zorlu hayat sartlari altinda yarim SGK ve asgari ücretin altinda emeklilik hayalî bile kuramayan her an yerine kadrolu ögretmen gelince issiz kalacak olmanin verdigi endiseyle bu vakte kadar canla basla çalisip yillarimizi, gençligimizi; bayragimizin dalgalandigi her yerde ülkemizin evlatlari ögretmensiz kalmasin diye canla basla çalisarak geçirdik, tecrübe sahibi olduk.

“BIZLER KPSS’SIZ, SARTSIZ LIYAKAT ESASLI KADRO TALEP EDIYORUZ”

Yasimiz KPSS sinavlariyla yarisamaz ancak tecrübemiz ve emegimizi de hiçbir sinav ölçemez… Bizler KPSS ile alim istemiyoruz! Bizim tecrübemiz hiçbir sinavla ölçülemez! Bizler KPSS’siz, sartsiz liyakat esasli kadro talep ediyoruz! Bizler yillarin tecrübesi, yillarin emegi göz ardi edilsin istemiyoruz. Çünkü biz hem kendi çocuklarini yetistiren anne- babalar hem de ögrencilerinin ruhundan anlayan onlarla nasil diyalog kurulmasi gerektigini tecrübe etmis donanimli egitimcileriz. Bizler elindeki tohumun hangi toprakta, ne kadar suyla nasil yetisecegini bilen insan mühendisleriyiz. Bizler toplumla, velilerimizle, nasil iletisim kuracagimizi, çocuklar konusunda nasil rehberlik edecegimizi yillarca tecrübe etmis, iletisimin bir sanat oldugunu iyi bilen sanatkârlariz. Soruyoruz size, hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Ücretli Ögretmenler Dayanisma Dernegi olarak her alanda yapilan atamalarin, hatta ilkokul mezunlarina bile verilen kadro hakkinin neden bizlerden esirgendigini hâlâ anlamis degiliz!  Fakülte mezunu, formasyonlu, ögretmen olarak yillarini ülkesinin evlatlarinin gelecegine adamis, egitim emekçisi ücretli ögretmenlerimizin köy okullarina kadrolu olarak atanmasini istiyoruz.

Gittigimiz köy okullarinda egitimle bütünlesmis bir toplumun öncüsü olacagimizi, ögrencilerimiz ve aileleriyle bütünlesip gelecegi hep birlikte daha güvenli bir sekilde yerinde, sevgiyle saygiyla bugüne kadar oldugu gibi özveriyle kucaklayacagimizin bilinmesini istiyoruz. Topraktan tarima, el emeginden bilime uzanan, saglam ve güvenilir bir köprü olacagimizin bilinmesini istiyoruz! Tecrübe bizde, liyakat bizde, egitime yillarca gönül vermislik, sabir ve emek bizde fakat yillarca çekilmis cefa da bizde…

“ATAYIN BIZI KÖY OKULLARINA, EN BÜYÜK FABRIKA OLAN TOPRAKTAN, EN KIYMETLI ÜRÜNLERI EVLATLARIMIZLA BIRLIKTE YETISTIRMENIN SEVINCIYLE DÜNYAYA AÇILALIM”

Biz artik ayni egitim çatisi altinda kadrolu meslektaslariyla ayni isi yapan, hatta ikinci üçüncü üniversiteyi bitirmis ancak farkli statülerde kalan ve onlarin aldigi, üçte bir ücret ve yarim SGK ile yarinsiz bir sekilde tüm haklardan mahrum birakilmak istemiyor; yillarimizin emegimizin hakki olan kadro hakkimizi istiyoruz.

Atayin bizi köy okullarina vatanin her bir karis topragini sevgimizle, ilgimizle, tecrübemizle yoguralim, yesertelim. Birakin bizler kadrolu ögretmen, ögrencilerimiz Fatih olsunlar! Atayin bizi köy okullarina, öncelikle topragin kalbini dinletelim çocuklarimiza sonra bir kelebegin sevinciyle kus civiltilari arasinda yesile asina bir nesil yetistirelim. Atayin bizi köy okullarina, en büyük fabrika olan topraktan, en kiymetli ürünleri evlatlarimizla birlikte yetistirmenin sevinciyle dünyaya açilalim… Bizdeki bu hevesi, bu azmi, bu tecrübeyi bu sabri, vefayi yok saymayin vebal almayin atayin bizi! Bu kadar geç kalinmislik yeter! Atayin bizi! Biz Ücretli Ögretmenler Dayanisma Dernegi olarak yillarimizin, emegimizin hakki olan prim esasli kadro talebimizi yineliyor ve kadro hakkimizi istiyoruz! Atayin bizi!”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °