ÖZKOÇ: “IÇISLERI BAKANLARI MAHCUP OLMAZLAR. IÇISLERI BAKANLARI GEREGINI YAPARLAR.”

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda; “Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldigi, nasil geldigi lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘biz bu olayda mahcubuz’ diyen bir Içisleri Bakani varsa, Içisleri Bakanina söylenec

Güncel 15.11.2022 18:42:00 0
ÖZKOÇ: “IÇISLERI BAKANLARI MAHCUP OLMAZLAR. IÇISLERI BAKANLARI GEREGINI YAPARLAR.”

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda; “Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldigi, nasil geldigi lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘biz bu olayda mahcubuz’ diyen bir Içisleri Bakani varsa, Içisleri Bakanina söylenecek tek bir söz vardir. Içisleri Bakanlari mahcup olmazlar. Içisleri Bakanlari geregini yaparlar. Geregini yapamiyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eger bu ülkenin evlatlarinin caniyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karsiligi ve degeri yoktur” dedi.

CHP Grup Baskanvekili TBMM Genel Kurulu’nda konustu. Özkoç, sunlari söyledi:

“IÇISLERI BAKANLARI MAHCUP OLMAZLAR”

“Taksim’de gerçeklesen hain terör saldirisini lanetliyoruz. Acimiz çok büyük. Saldirida hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Milletimizin basi sagolsun.

Türkiye’de bir evladimizin cani yaniyorsa Türkiye’nin cani yaniyor demektir. Bir evladimizi kaybettiysek aslinda herkes kendi ailesinden bir kisiyi kaybetmistir. Içimizi yakan bu olaylarla ilgili agzimizdan çikan sözlere dikkat etmeliyiz. Hele ki devlet makaminda bu konuyla ilgili yerlerde olan insanlar, sözlerinin nereye gittigini bilmek zorundadir.

Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldigi, nasil geldigi lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘Biz bu olayda mahcubuz’ diyen bir Içisleri Bakani varsa, söylenecek tek bir söz vardir. Içisleri Bakanlari mahcup olmazlar. Içisleri Bakanlari geregini yaparlar. Geregini yapamiyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eger bu ülkenin evlatlarinin caniyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karsiligi ve degeri yoktur.

“HANGI ÜLKE OLURSA OLSUN HESAP SORAMAYACAGIMIZ DÜNYADA EVLATLARIMIZ IÇIN HIÇBIR ÜLKE YOKTUR”

Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Ama Türkiye güçlü bir ülke, istihbarati güçlü bir ülke, emniyet teskilati güçlü bir ülke. Biz, emniyet teskilatimiza güveniyoruz. Ülkemizin istihbaratina güveniyoruz. Fakat güvenmedigimiz kisi, Içisleri Bakaninin tam da kendisidir.

Içisleri Bakani bir açiklama yapiyorsa ilk önce iktidarinin kendi içinde bir degerlendirme yapmasi gerekir. Eger Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir bakani böyle bir vahim terör olayindan sonra ‘Amerika vardir ve onu lanetliyoruz’ diyorsa Cumhuriyet Halk Partisi grubu adina derhal kapali oturum talep ederiz. Gelsin burada Amerika’nin olduguna dair delilleri koysun. Boyutu ne olursa olsun, hangi ülke olursa olsun hesap soramayacagimiz dünyada, evlatlarimiz için hiçbir ülke yoktur. Basta Amerika da dahil olmak üzere.

“BU ARADAKI ÇELISKIYI TBMM’YE VE MILLETIMIZE AÇIKLAMAK ZORUNDADIR”

O sözü söyleyip, ondan sonra AKP’nin Genel Baskani, Cumhurbaskani; Biden’in taziyesini kabul ediyorsa, o zaman bu aradaki çeliskiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve milletimize açiklamak zorundadir. Böyle vahim bir olay karsisinda böyle bir ciddiyetsiz tavir kesinlikle kabul edilemez. Biz bu terör olaylarinin ardi arkasi kesilmeyen terör olaylarinin hesabini soracagiz. Hangi noktaya kadar varilmasi gerekiyorsa o noktaya kadar mücadelemizi sürdürecegiz. Ucunda Amerika varsa geliriz burada TBMM’de aldigimiz kararlarla geregini yapariz. Eger ucunda Amerika yok, Soylu bu sekilde ciddiyetsiz bir tavir içerisindeyse o zaman bu ülkenin Cumhurbaskani o Içisleri Bakaniyla ilgili geregini yapmalidir.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °