60 milyar dolarlik sektöre Istanbul dopingi

UNICERA Fuari 100 binden fazla ziyaretçiyi agirladi

Ekonomi 12.11.2022 11:28:00 0
60 milyar dolarlik sektöre Istanbul dopingi

UNICERA Fuari 100 binden fazla ziyaretçiyi agirladi

 

Alaninda dünyanin en büyük ikinci ihtisas fuari olan UNICERA Istanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuari, Istanbul Fuar Merkezi’nde gerçeklesti. Ulusal ve uluslararasi birçok markaya ev sahipligi yapan fuar, yerli ve yabanci olmak üzere 100 binin üzerinde ziyaretçiyi agirladi.  Fuara, 100’den fazla ülkeden, on binlerce satin almaci ve profesyonel ziyaretçi geldi. 60 milyar dolarlik büyüklüge sahip dünya seramik sektörünün bulustugu UNICERA Fuari’nda gerçeklestirilen is baglantilariyla ekonomiye büyük katki saglandi.

 

Seramik sektörünün ülkemizdeki en büyük ticaret platformu olma özelligi tasiyan UNICERA Uluslararasi Seramik Banyo Mutfak Fuari, 7-11 Kasim tarihlerinde Istanbul Fuar Merkezi’nde ulusal ve uluslararasi birçok markaya ev sahipligi yapti.

 

UNICERA Uluslararasi Fuarcilik A.S. ve TG Expo Uluslararasi Fuarcilik A.S. tarafindan, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat Insaat Malzemecileri Dernegi (TIMDER) is birligi ile düzenlenen UNICERA Istanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuari, seramik sektörüne yön veren dünyaca ünlü firmalarin katilimiyla gerçeklesti ve yerli-yabanci 100 binin üzerinde ziyaretçiyi agirladi.

 

YABANCI ZIYARETÇI REKORU

Sektörün ticaret platformu UNICERA 2022; Italya, Ispanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi Avrupa ülkelerinin yani sira Rusya, Çin, BAE, Avustralya, Kolombiya ve Hong Kong basta olmak üzere 100’den fazla ülkeden gelen profesyonel ziyaretçileri agirladi. Yabanci ziyaretçi sayisinda geçmis yillara oranla yasanan artis sektör tarafindan memnuniyetle karsilandi.

 

YENI TRENDLER BELIRLENDI

Zemin-duvar kaplamalari, seramik isleme teknolojileri, mutfak ve dekorasyon, ambalajlama, depolama gibi alanlarda sektörün en yenilikçi ürün, tasarim, malzeme ve teknolojilerine sahne olan fuar, yeni trendlerin de belirleyicisi oldu.

 

Ticaret Bakanligi ve KOSGEB tarafindan desteklenen ve yildan yila artan istikrarli büyüme grafigi ile dikkati çeken UNICERA, tarihinin en büyük metrekareli fuari olarak kayitlara geçti. 8 holün tamaminin yüzde 100 doluluga ulastigi fuarin, gelecek yil 9-10-11'inci holleri de kapsayacak sekilde gerçeklestirilmesi için çalismalar simdiden yapilmaya baslandi.

 

60 MILYAR DOLARLIK SEKTÖR

Fuar boyunca gerçeklestirilen is baglantilariyla sektöre ve ekonomiye büyük katki saglanacagi belirtildi. 60 milyar dolar büyüklüge sahip olan dünya seramik pazarinda, Türkiye seramik sektörünün yaklasik 2 milyar dolarlik ihracati bulunuyor. Sektör 5 milyar dolar degerinde üretim yapiyor, bunun yüzde 40'ini ihraç ediyor. Ihracatin yarisinin ise UNICERA Fuari’nda yapilan is baglantilari kapsaminda gerçeklesecegi ön görülüyor.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °