Türk dünyasina Balkanlarda sevgi seli

Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu'nun 7. Türk Dünyasi Belgesel film festivali Makedonya’nin baskenti Üsküp'te gerçeklesti. Uluslararasi Amerikan Fon Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklesen Belgesel film gösterimi yogun ilgi ile gerçeklesti.

Kültür-Sanat 11.11.2022 16:30:00 0
Türk dünyasina Balkanlarda sevgi seli

ÜSKÜP (IGFA) - 9 Ülke 1 Festival slogani ile uluslararasi gösterimlerin bu seferki duragi Makedonya'nin baskenti Üsküp oldu. Fon Üniversitesinde izleyiciler ve ögrenciler ile bulusan Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu, dereceye giren belgeselleri izleyiciler ile bulusturdu. Fon Üniversitesi Mütevelli heyeti baskani Sefer Canoski ve Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Menderes Demir'in konusmalari ile baslayan program öncesi Makedonya ve Türk Milli marslari dakikalarca ayakta alkislandi.

Türkiye'den Yesilçam'in efsane isimlerinden Engin Çaglar'in da hazir bulundugu gösterimlerde bir çok resmi ve sivil toplum temsilcileri de yer aldi. Proje ortagi olan Fon Üniversitesine günün anisina plaket sunan Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Menderes Demir, 'Fon Üniversitesi’nin Türk Dünyasinda önemli bir yeri olan festivalimize sonsuz destek vermesi bizleri son derece memnun ederken basta Mütevelli heyeti baskani sayin Sefer Canoski'ye ve kiymetli hanimefendi esleri Sezen Canoski'ye çok tesekkür ediyorum, Fon Üniversitesi bizim için Türkiye demek yol arkadasimiz demektir  dedi.

 

Fon Üniversitesi Mütevelli heyeti baskani Sefer Canoski ise yaptigi konusmada "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesinden gelen herkesi yürek dolusu sevgilerimle karsiliyor, Yurtta Sulh Dünyada Sulh diyen mükemmel lider Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin 84. yildönümünde saygi ve sevgiyle aniyorum dedi.

 

Derece alan belgesel filmlerin gösterimleri ile devam eden program sonunda ise Makedon ve Türk ögrenciler bir birlerine sarilarak dostluk mesaji verdiler. Programda ayrica Türkiye Maarif Okullari Üsküp Müdürü Enes Senpeker, Yunusemre Enstitüsü Koordinatörü Moliya Lodeska ve Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF) Genel Baskan Yardimcisi Israfil Avci da hazir bulunarak plaket takdiminde yer aldilar.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °