Neset Ertas Filminde Geri Sayim Basladi

Vizyon Öncesi Üçüncü ve Son Fragman Yayinlandi

Kültür-Sanat 11.11.2022 11:29:00 0
Neset Ertas Filminde Geri Sayim Basladi

Vizyon Öncesi Üçüncü ve Son Fragman Yayinlandi

 

“GARIP BÜLBÜL NESET ERTAS”

 

Insana dair tüm duygulari türkülerinde anlatan, müzik yetenegi ve dehasiyla yasadigi yillarda çigir açan, Abdallik kültürünün en güçlü temsilcilerinden Neset Ertas’in hayatini beyazperdeye tasiyan “Garip Bülbül Neset Ertas” filminden vizyon öncesi üçüncü ve son fragman yayinlandi. 23 Aralik’ta izleyiciyle bulusacak filmde sanatçinin gençligini Bektas Dolu, yetiskinligini ise Ramazan Baggül canlandiriyor.

 

“Garip Bülbül Neset Ertas” filmi, millete ait degerler ve kültürel birikimin gelecek kusaklara aktarilmasinda en kiymetli hazinelerden sayilan türkülerin ustasi Neset Ertas’in hayatini gelecek nesillere anlatmak, dilden dile dolasan eserlerini sinemada unutulmaz kilmak üzere 23 Aralik’ta izleyiciyle bulusmak için gün sayiyor. 

 

Kökleri binlerce yillik Anadolu ve Abdallik gelenegine dayanan, köklerinden beslenirken yasadiklarini sazina ve sözüne katan halk ozani Neset Ertas, insana dair duygulari sevgiyi, saygiyi, hasreti, adaleti, hosgörüyü, esitligi, kardesligi, sevinçleri, acilari türkülerinde milyonlarla bulusturdu. 

 

Çekmedigi derdin türküsünü söylemeyen, yarisi gurbette geçen küskün ömründe söyledigini yasamis, yasadigini söylemis usta sanatçi Neset Ertas; kendine has üslubu ve tavriyla gönülleri fethetmisti. UNESCO tarafindan “Yasayan Insan Hazinesi” olarak kabul edilip sazi, sözü ve ünü sinirlarimizin ötesine yayilan sanatçi; kendine özgü ifadesi, tinisi, güçlü teknigiyle mükemmeliyete ulasmis ve günümüzde hala asilamamis saz ustasi olarak kalplerdeki yerini koruyor. 

 

Iste bu ders niteliginde basarilarla, inisler ve çikislarla, sonsuz sevgi ve acilarla bezenmis yasami anlatan “Garip Bülbül Neset Ertas” filminden vizyon öncesi son fragmani yayinlandi.

 

 “Vay Dünya Vay”

 

Asik Meftuni Topçu ve Ramazan Baggül’ün birlikte çalip söyledikleri, halk ozani Sadik Doganay’in “Vay Dünya Vay” isimli türküsü fragmana eslik ediyor. 

 

Dijital Sanatlar’in yapimciligini üstlendigi; Prof. Erol Parlak’in merhum sanatçi Neset Ertas’in onayi ve resmî muvafakatiyle kaleme aldigi “Garip Bülbül Neset Ertas” isimli iki ciltlik kitabindan uyarlanan ve kitapla ayni ismi tasiyan filmi, Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki birlikte yönetti.

 

CGV Mars Dagitim araciligiyla 23 Aralik’ta vizyona girecek filmde Neset Ertas’i Ramazan Baggül, gençligini Bektas Dolu canlandirirken basarili müzisyen Zara, Neset Ertas’in annesi rolünde.

 

Yilin merakla beklenen filminde ayrica Melisa Asli Pamuk, Yüsra Geyik, Toygan Avanoglu, Yusuf Serkan Köksal, Selin Genç, Renan Bilek, Rüzgar Aksoy, Ayça Damgaci, Gözde Kansu, Bahtiyar Engin, Caner Kurtaran, Yigit Mahzuni, Celal Öztürk, Cemal Toktas, Atay Yildiz, Cansu Firinci, Kemal Basar, Mehmet Esen, Ali Tutal, Hasan Ali Mete,  Ersin Faikzade, Cenk Gürpinar, Asaf Dogan, Halil Ibrahim Kalaycioglu, Cemalettin Çekmece, Imren Çapanoglu, Ayhan Pekbilgin, Dogan Tokel, Onur Efe Sahin, Cengiz Okuyucu, Hüseyin Yesilyurt gibi birbirinden degerli oyuncular rol aliyor.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °