2022’nin Türkiye offroad sampiyonlari belli oldu

Petlas’in isim sponsorlugunda Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu tarafindan düzenlenen Petlas 2022 Türkiye Offroad Sampiyonasi, 5-6 Kasim tarihlerinde Kahramanmaras'ta düzenlenen yedinci yarisi etabiyla son buldu.

Spor 8.11.2022 17:08:00 0
2022’nin Türkiye offroad sampiyonlari belli oldu

Petlas’in isim sponsorlugunda Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu tarafindan düzenlenen Petlas 2022 Türkiye Offroad Sampiyonasi, 5-6 Kasim tarihlerinde Kahramanmaras'ta düzenlenen yedinci yarisi etabiyla son buldu. Kemal Özsoy-Yigitcan Yüksel ikilisi, sampiyonanin genel klasmaninda zafere ulasan isimler oldu. 

 

Ülkemizin en önemli otomobil sporu organizasyonlari arasinda yer alan Petlas 2022 Türkiye Offroad Sampiyonasi, geçtigimiz hafta sonu Kahramanmaras’ta, 88 sporcunun katilimiyla tamamlandi. 9 tanesi Iran’dan olmak üzere toplamda 44 aracin 24 sehri temsil ettigi rekabet dolu yarista ikili gruplardan olusan ekipler, ilk gün orman, ikinci gün ise seyirci etabinda mücadele etti.

 

Heyecan dolu yarislarla geçen offroad sezonunda genel klasman ve SSV kategorisinde birinciligi EVL Garage’dan Kemal Özsoy-Yigitcan Yüksel gögüsledi. Engin Öztürk-Ebubekir Uysal ikilisi genel klasman ikinciligi ve Sinif 3 birinciligini elde ederken, Kenan Özsoy-Harun Deynek ikilisi ise üçüncülügünü elde etti.

 

Bine yakin bayisi ile Türkiye’nin dört bir yaninda kullanicilari ile bulusan ve 120’ye yakin ülkeye ihracat yapan Petlas’in Satis Direktörü Ahmet Candemir, “Sporcularin birbirleri ile oldugu kadar, farkli doga ve arazi kosullari ile de mücadele ettigi offroad sporuna destek vermek ve bu heyecanin içinde yer almak gurur veriyor. Türkiye’de lideri oldugumuz Ar-Ge çalismalarimizin ilham kaynagi, ülkemizin zorlu arazi, yol ve doga kosullaridir. Ar-Ge gücümüzü sportif rekabete aktardigimiz Petlas Motorsport departmanimiz ve yaris lastigi gelistirme programimiz kapsaminda, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) ile is birligimiz artarak devam edecek” dedi.

 

Petlas, Türkiye Offroad Sampiyonasi’na 2023 ve 2024 yillarinda da isim sponsorluguyla destek vermeye devam edecek. 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °