Boyner, ÇEVKO Vakfi is birligiyle hayata geçirdigi “Çevre Dostu 24 Okul” projesi kapsaminda Istanbul’da belirlenen okullara geri dönüsüm konteyneri kazandirdi. Proje, Boyner magazalarinda plastik kullaniminin azaltilmasini tesvik etmek amaciyla satisa sunulan çok kullanimli posetleri satin alan müsterilerin katkilariyla gerçeklestirildi.
Hayata geçirdigi yenilikçi projelerle perakende sektörünün öncü markalarindan Boyner, “Çevre Dostu 24 Okul” projesi kapsaminda ilkokul çagindaki çocuklarin çevre dostu birey olmayi benimsemeleri için ÇEVKO Vakfi ile harekete geçti.
Gelecek nesillerin atiksiz bir yasami aliskanlik haline getirmeleri adina adim atan Boyner, Istanbul’da Kartal Belediyesi sinirlari dahilinde 24 okulda; 24 adet dis mekân olmak üzere toplamda 744 adet geri kazanim konteyneri temin ederek ÇEVKO Vakfi is birligi ile okullara teslim etti.
Kartal Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Deniz Karacan, Boyner Büyük Magazacilik Kurumsal Iletisim Direktörü Oya Uzun ve ÇEVKO Vakfi Kamu, Dis Iliskiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk’ün katilimiyla Kartal Ege Ilkögretim Okulu’nda gerçeklestirilen törende konteynerlerin teslimati yapildi ve ögrencilere sürdürülebilir bir gelecek için yapilmasi gerekenlerle ilgili bilgilendirici etkinlikler gerçeklestirildi.
Törende, atiksiz yasamin artik her zaman gündemimizde olmasi gerektigine dikkat çeken Boyner Kurumsal Iletisim Direktörü Oya Uzun; “Boyner’de sürdürülebilir odakli yaklasim isimizin odaginda. Bu bizim her adimimiza islemis bir aliskanlik. Bu aliskanligin genç kusaklarin gelecek kusaklara verecegi ilhamla gelisecegine ve toplumda farkindaligi artiracagina eminiz. ÇEVKO Vakfi ile hayata geçirdigimiz “Çevre Dostu 24 Okul” projesi de umuyoruz atiksiz yasam aliskanliginin kazandirilmasinda önemli bir rol oynayacak ve gelecegin mimari olan çocuklar hayatlari boyunca çevrelerine, yasadiklari mahalleye, ailelerine bu konuda örnek olacak” dedi.
Kartal Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Deniz Karacan ise ögrencilere seslendigi konusmasinda projenin önemine dikkat çekerek yasanabilir bir dünya için minimum atigi hedeflememiz gerektigini ve olusan atiklari ayristirarak sürdürülebilir bir gelecege önemli oranda katki saglayabilecegimizi belirtti. Karacan, “Bir pet siseyi bile nasil tekrar kullanabilirim diye düsünmeliyiz. Kullanmadigimiz malzemelerle saksi, kalemlik gibi ürünler yapabilir ve atik olusumuna engel olabiliriz. Tüm bunlara önce kendimiz dikkat etmeli, sonra ailemizde ve yakin çevremizde bu konuda farkindalik olusturmaliyiz” dedi.
Vakif çalismalarinin toplumun genis kesimlerinde geri dönüsüm konusunda bilinç olusturulmasina katkida bulundugunu söyleyen ÇEVKO Vakfi Kamu, Dis Iliskiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk, “Bu bilinç seviyesini arttirarak devam etmeliyiz. Tükettigimiz ürünlerin ambalajlarini çöp olarak degil, çevreye ve ekonomiye fayda saglayacak bir güç olarak görmemiz ve bu gücü kullanma aliskanligini genç yasta edinmemiz gerekiyor. Bu baglamda okullara yönelik projeler çok degerli ve böyle bir projede, ülkemizin en saygin markalarindan Boyner ile is birligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz” seklinde konustu.
Plastik, metal, cam, kâgit, ahsap, kompozit ve tekstil geri dönüsüm konteynerlerini okullara kazandiran Boyner ayni zamanda bu okullarda çocuklara farkindalik ve deneyim kazandirmak amaciyla ileri dönüsüm atölyeleri düzenleyecek, okullarda atiklarin ayristirilmasi ve geri kazanim bilincinin gelistirilmesine yönelik çalismalar yürütecek.