Bu yil 19-20 Kasim tarihlerinde 2’nci kez seyircisiyle bulusacak olan “Uluslararasi Distopya Film Festivali”nin etkinlik programinda yer alacak filmler ve jüri üyeleri 8 Kasim tarihinde yapilan basin toplantisinda açiklandi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü’nün katkilariyla ve BKM Mutfak’in isbirligiyle Uluslararasi Bagimsiz Sinema ve Sanat Dernegi tarafindan düzenlenecek “2. Uluslararasi Distopya Film Festivali”, bu yil 19-20 Kasim tarihlerinde AKM Yesilçam Sinemasi’nda sinemaseverleri agirlayacak. Festivalin programinda yer alacak Ulusal Kisa Film Senaryo Yarismasi ve Uluslararasi Kisa Film Yarismasi’nin finalist filmleri, Onur Ödülü’nün verilecegi isim, kapanis filmi ve panelde yer alacak konusmacilar 8 Kasim Sali günü BKM Mutfak’ta yapilan basin toplantisiyla duyuruldu.
Ulusal Kisa Film Senaryo Yarismasi’nda 5 Senaryo Yarisacak
Festival direktörü Hatice Askin açilis konusmasini gerçeklestirirken; ayni zamanda festival programina dair bilgi verdi. Askin, bu yil Ulusal Kisa Film Senaryo Yarismasi’na 78 projenin basvuru yaptigini açikladi. Yarismanin ön jürisinde; yönetmenler Mehmet Parmaksiz ve Mesut Gengeç ile oyuncu Pelin Oruç yer aliyor.
Ulusal Kisa Film Senaryo Yarismasi’nin finalistleri arasinda Enes Altuntas’in “Can Suyu”, Emre Kalaylar’in “Elektrikli Bir Adamin Trajik Ask Hikayesi”, Musa Çaliskan’in “Koloni”, Öykü Develioglu’nun “Küllerin Nefesi”, Adem Isler’in “Riya” senaryolarinin bulundugu 5 proje yarisacak.
Finale kalan projeleri degerlendirecek Ulusal Senaryo Yarismasi’nin ana jürisinin baskanligini yönetmen Erdem Tepegözüstlenirken; diger jüri üyeleri arasinda oyuncu Tuba Ünsal, oyuncu Haki Biçici, senarist Kemal Hamamcioglu ve senarist Orkide Ünsür yer aliyor.
Uluslararasi Kisa Film Yarismasi’nda 6 Film Yer Alacak
Uluslararasi Kisa Film Yarismasi’nin ön jürisinde yönetmen Yeliz Gürkan, yapimci Koray Kefal ve oyuncu Ömür Akkan yer aliyor.
Bu yil 365 kisa filmin basvurdugu Uluslararasi Kisa Film Yarismasi’nda Germain Aguesse ve Robin Aguesse’nin “Arca”, Mohammed Zare’nin “Dot”, Ahmet Sami Kuris’in “Kaybolan Insanlar”, Kumru Karatas’in “Körfez”, Celal Yücel Tombul’un “Mary”, Alesja Suzdaltseva’nin “The Rise” filmleri olmak üzere 6 film yarisacak.
Baskanligini TÜRSAK Vakfi Baskani Cemal Okan’in üstlendigi ana jüride ise oyuncu Derya Alabora, yapimci Nida Karabol, müzisyen Murat Evgin ve görüntü yönetmeni Orçun Özkilinç bulunuyor.
Onur Ödülü Nazan Kesal’a!
2. Uluslararasi Distopya Film Festivali’nde bu yil sinemamiza verdigi degerli katkilarindan dolayi oyuncu Nazan Kesal’a “Onur Ödülü” takdim edilecek.
Kapanis Filmi “Kerr”!
Festivalin program direktörü Kerem Akça ise 2. Uluslararasi Distopya Film Festivali’nin kapanis filmini ve festival kapsaminda gerçeklesecek panelle ilgili detaylar paylasti. Bu yil festivalin kapanis filmi; Tayfun Pirselimoglu’nun ayni adli romanindan uyarlanan ve dünya prömiyerini 37. Varsova Film Festivali’nde yapan “Kerr” olacak. Bir tren istasyonundaki cinayetin tek tanigi olan ve karanlik bir kasabada zor bir durumda kalan Can’in hikayesine yer veren film, 20 Kasim tarihinde seyircisiyle bulusacak.
Panelde Kaan Müjdeci ve Farah Zeynep Abdullah Yer Alacak
2. Uluslararasi Distopya Film Festivali kapsaminda moderatörlügünü Kerem Akça’nin yapacagi tür sinemasi ile ilgili panelde; yönetmen Kaan Müjdeci ve oyuncu Farah Zeynep Abdullah konusmaci olarak yer alacak.
Ödüllerin sahiplerini bulacagi 20 Kasim tarihindeki kapanis töreninin sunuculugunu ise yönetmen Meliksah Altuntas üstlenecek.
Basin toplantisina Yeliz Bozkurt, Suavi Eren, Oya Dogan, Musa Öztep, Serap Eren, Kivanç Terzioglu, Mahiye Sabuncuoglu, Haluk Yalçinkaya, Pelin Oruç, Ömür Akkan, Orkide Ünsür, Umut Karadag, Çigdem Sarikaya olmak üzere sanat ve basin dünyasinin ön plana çikan isimleri katildi.
Direktörlügünü Hatice Askin’in yaptigi festivalin program direktörlügünü Kerem Akça, koordinatörlügünü Caner Ural ve teknik koordinatörlügünü Murat Subay üstleniyor. Ilki geçtigimiz yil Aralik ayinda düzenlenen “Uluslararasi Distopya Film Festivali”, Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmayi, yalnizca distopya türüne özgü filmlere yer vererek, distopyanin daha iyi kavranmasini ve bu türün tüm detaylarina dikkat çekmeyi hedefliyor.