CHP’den Bakan Kasapoglu’na 'psikolojik' sorular

CHP Egitim Politikalarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Lale Karabiyik, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu tarafindan yanitlanmasi amaciyla verdigi soru önergesiyle, Bakanligin psikolojik danisma ve rehberlik hizmet

Güncel 8.11.2022 11:29:00 0
CHP’den Bakan Kasapoglu’na

BURSA (IGFA) -  CHP’li Bursa Milletvekili Lale Karabiyik, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na gündeme iliskin sorular yöneltti.

Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde yüksekögretim düzeyinde 800 yurt ve bin 995'te özel ögrenci yurdu bulunduguna dikkati çeken Milletvekili Karabiyik, bu yurtlarin denetimi ve isletme esaslarinin kontrolü Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütüldügünü, ayrica 11. Kalkinma Plani (2019-2023) kapsaminda yer alan Planin Hedefleri ve Politikalari baslikli Nitelikli Insan, Güçlü Toplum temasinda, gençlik alaninda yapilacak politika ve alinacak tedbirlere iliskin olarak da,  “Gençlerin bilissel, fiziksel ve psikolojik gelisimlerini olumsuz yönde etkileyen faktörler ile etkilerinin azaltilmasini teminen gençlerin ve ebeveynlerin özelliklerine uygun psikolojik danisma ve rehberlik hizmetleri yayginlastirilacak, gençler arasinda saglik, sosyal medya ve hukuk okur-yazarligi artirilacaktir” ve“Gençlik merkezlerinde psikolojik danismanlik ve rehberlik alanlarinda uzman istihdami yayginlastirilacaktir” ifadelerinin hedef olarak gösterildigini söyledi.

Bu nedenle 11. Kalkinma Plani kapsaminda belirlenen hedefler dogrultusunda Bakanlik bünyesinde psikolojik danisma ve rehberlik hizmeti yürütülmekte midir?" diye soran Milletvekili Karabiyik, "Bu hizmetleri yürütmek üzere kaç psikolojik danisma ve rehberlik lisans mezunu psikolojik danisman Bakanliginizda istihdam edilmektedir? Bakanliginiza bagli yurtlarda toplam kaç personel çalismaktadir? Bu personellerin uzmanlik alanlari nelerdir?" sorularini da yöneltti.

Bakanlik bünyesinde 2022-2023 egitim ögretim yili için kaç manevi danisman görevlendirildiginide soran Karabiyik, yazili önergesinde "Görevlendirilen bu manevi danismanlarin uzmanlik ve lisans mezuniyet alanlari nedir? Bu kisiler arasinda lise mezunu olan kaç kisi vardir? Ülke genelinde Bakanliginiz tarafindan tespit edilen ve mevzuata aykiri kaç yurt, apart ya da yurt olarak kullanilan ev bulunmaktadir? Sözde barinma hizmeti veren bu kurumlarin kapatilmasi için hangi islemler yapilmistir?” sorularinin da yanitlanmasini istedi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °