Dünya sampiyonu Ampute Milli Takimi'nin kalecisi Erdi Arslan Izmir'in gururu oldu

Dünya Kupasi’ni kazanan Ampute Futbol Milli Takimi’nin ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kalecisi Erdi Arslan Baskan Tunç Soyer’i ziyaret ederek yasadigi mutlulugu paylasti.

Spor 5.11.2022 17:29:00 0
Dünya sampiyonu Ampute Milli Takimi

Dünya Kupasi’ni kazanan Ampute Futbol Milli Takimi’nin ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kalecisi Erdi Arslan Baskan Tunç Soyer’i ziyaret ederek yasadigi mutlulugu paylasti. Arslan, Baskan Soyer’e Ay-Yildizli formayi hediye ederken Baskan Soyer ise, “Hiç görmediginiz çocuklara umut oluyorsunuz” dedi.



Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 2022 Dünya Kupasi sampiyonu Ampute Futbol Milli Takimi’nin kalesini koruyan Izmir Büyüksehir Belediyesi sporcusu Erdi Arslan’i konuk etti. Baskan Tunç Soyer’in Izmir Sanat’taki makaminda düzenlenen ziyarette milli sporcu Erdi Arslan’a Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Hakan Orhunbilge, Milli Takim’da görev yapan Izmir Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü personeli Polat Dogan ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Evren Uyanik eslik etti.



“Hiç görmediginiz çocuklara umut oluyorsunuz”
Toplantida Baskan Tunç Soyer Erdi Arslan’dan Ampute Futbol Milli Takimi’nin Dünya Kupasi’ni getiren basari öyküsünü dinledi.  Baskan Soyer, “Ne söylesek az. Bu öyle tesadüfen yakalanmis bir basari degil. Arkada çok büyük bir emek var. Bunlar sadece sizinle ilgili sonuç dogurmuyor. Bu basarilarla sizler belki de hiç görmediginiz, bilmediginiz engelli çocuklara da umut oluyorsunuz, ilham veriyorsunuz. Onlari cesaretlendiriyorsunuz. Yaptiginiz is, sadece sizleri bizi mutlu eden bir is degil. Arkada görünmeyen büyük bir hikaye var.  Biz de Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak elimizden gelen destegi vermeye çalisacagiz. Bu çalismalar engelli kardeslerimizin önünü açacak” seklinde konustu.



Baskan Soyer’e Ay-Yildizli formayi hediye etti
Milli Sporcu Erdi Arslan ise Baskan Soyer’e, arkasinda ismi yazili 35 numarali Ay-Yildizli milli formayi hediye etti.  Arslan, “8 yildir Izmir Büyüksehir Belediyesi‘nde oynuyorum. 6 yildir da milli takimda görev yapiyorum. 4 aydir kamptaydik. Uzun çalismalarimiz sonucunda Istanbul’da basariya ulastik. Türkiye olarak takim sporlarinda ilk dünya kupamizi kazanmanin gururunu yasadik. Sizinle burada bir arada olmak çok büyük bir moral oldu bana. Destekleriniz için tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °