Türkiye Finans üçüncü çeyrek mali sonuçlarini açikladi. Yilin üçüncü çeyreginde ülke ekonomisine 97,7 milyar lira katki saglayan kurumun aktif büyüklügü 157 milyar lira oldu.
“Üretime Dönüs” stratejisinin bir sonucu olarak fon kullandirimini geçen yil sonuna göre yüzde 30 artisla 80 milyar lira seviyesine çikaran kurum, topladigi fonlari yüzde 43 oraninda yükselterek 121 milyar liraya ulastirdi.
Türkiye Finans 2022 yili üçüncü çeyrek sonuçlarini KAP’a açikladi. Sürdürülebilir ve kârli büyüme stratejisini üçüncü çeyrekte de koruyan kurum, aktif büyüklügünü geçen yil sonuna göre yüzde 36 arttirarak 157 milyar lira seviyesine çikarmayi basardi. Fon kaynagini genisleterek topladigi fonlari geçen yil sonuna göre yüzde 43 artisla 121 milyar liraya ulastiran Türkiye Finans, artan fon kaynagini finansman hacmini büyütmek için kullanarak ekonominin can damari olan KOBI’leri üçüncü çeyrekte de finanse etmeyi sürdürdü. Milli ekonomiye sagladigi katkiyi nakdi ve gayri nakdi fonlarla 97,7 milyar liraya ulastiran kurum, üretim ve ticaretin devamliligina katki sunan finansman çesitliligi ile fon kullandirimini yüzde 30 arttirarak 80 milyar lira seviyesine ulastirdi.
Insan odakli bankacilik anlayisini yenilikçi ürünlerle destekleyen Türkiye Finans, müsterilerinin emek ve özveriyle birikim yapabilmeleri için ürün portföyünü genisletmeye devam etti. Birikim amaçli tasarruf ürünleri konusunda çesitli fon toplama araçlari gelistiren kurum, bu araçlar içerisinde katilma hesaplarinin payini geçen yil sonuna göre yüzde 73 oraninda arttirdi. Güçlü sermaye yapisini bu çeyrekte de koruyan Türkiye Finans’in yasal özkaynaklari bir önceki yil sonuna göre yüzde 78 artisla 14,8 milyar lira olurken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 21,3 seviyesine ulasti.
Üçüncü çeyrek sonuçlariyla ilgili açiklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Aksam, “Üretim ve ticareti odagina alan katilim finans sisteminden güç alan kurumumuz sürdürülebilir ve kârli büyüme stratejisini bu çeyrekte de korudu. Insan odaklilik ile dijitallesmeyi bütünlestiren stratejimiz ve ‘Üretime Dönüs’ vizyonumuz ile toplumun farkli kesimlerini fonlayarak, reel sektöre ve ülke ekonomisine somut katkilar saglamayi sürdürdük” dedi. Murat Aksam sözlerine söyle devam etti: “Mili ekonomiye sagladigi katkiyi her çeyrek istikrarli bir sekilde arttiran kurumumuz, nakdi ve gayri nakdi fonlarla bu katkiyi 100 milyar (97,7) liraya yakin bir seviyeye ulastirmayi basardi. Diger taraftan üretim ve ticaretin devamliligi için esnafi ve üreticiyi desteklemeyi sürdüren Türkiye Finans, artan fon kaynagini finansman hacmini büyütmek için kullanarak ekonominin can damari olan KOBI’leri saglikli bir sekilde finanse etmeyi hedefledi.”
Yenilikçi ürünlerimizle mükemmel müsteri deneyimine odaklaniyoruz
Toplumun her kesimine ulasma çabasini bu çeyrekte de sürdürdüklerini dile getiren Aksam, pandemi döneminde emeklilere sunduklari destekleri pandemi sonrasinda da devam ettirdiklerini ifade ederek emeklilere yönelik gerçeklestirdikleri kampanyalarla sektörde rekabetçi bir konumda yer aldiklarini belirtti. Yilin üçüncü çeyreginde dijitallesme yatirimlarina hiz verdiklerini sözlerine ekleyen Murat Aksam söyle konustu: “Yenilikçi ürünlerimizle katilim finans sisteminde artan rekabeti firsata çeviriyor, sektörümüze yeni müsteriler kazandirmak amaciyla mükemmel müsteri deneyimine odaklaniyoruz. Ister bir e-ticaret platformunda ya da bir magazada, ister bir banka subesinde ya da mobil kanalda, müsterilerimizin ihtiyaçlarini yeri zamani olmadan karsilamamizi saglayan yenilikçilige yatirim yapmakta kararliyiz. Sektörde oyun kurucu pozisyonumuzu pekistiren eXtra Limit, TFXTarget ve Hizli Finansman gibi yenilikçi ürünlerimizi en son teknolojilerle zenginlestiriyor; ayni zamanda günlük hayatin önemli bir parçasi olan bankacilik islemlerini müsterilerimizin masrafsiz bir biçimde yapmalarini saglayarak hayata kolayca ve hizla katilmalarini sagliyoruz.”