2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali, Türk Dünyasi Sinema Zirvesi’ne ev sahipligi yapti

“Sektörün paydaslarini bir araya getirerek, kültürel etkilesimi en üst noktaya çikariyoruz”

Kültür-Sanat 4.11.2022 15:48:00 0
2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali, Türk Dünyasi Sinema Zirvesi’ne ev sahipligi yapti

“Sektörün paydaslarini bir araya getirerek, 

kültürel etkilesimi en üst noktaya çikariyoruz”

 

Kültür ve Turizm Bakanliginin çatisi altinda Türk dünyasi sinemasinin ortak kültürel degerlerle beslenmesi amaciyla düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali, sinema sektörünün paydaslarini Türk Dünyasi Sinema Zirvesi’nde bulusturdu. Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, “Sektörün paydaslarini bir araya getirmek ve is birligini tesvik etmek hem sinema sanatini gelistirecektir hem de kültürel etkilesimi en üst noktaya çikaracaktir” dedi. 

 

1 Kasim’dan bu yana 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 cografyadan 52 filmi sinemaseverlerle bulusturan 2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali, Türk Dünyasi Sinema Zirvesi’ne ev sahipligi yapti. Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Mustafa Esgin, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Türk dünyasi ülkelerinin bakan yardimcilari, yönetmenler, senaristler, oyuncular ve yapimcilarin yani sira çok sayida davetlinin katildigi zirvede, Türk dünyasinin müsterek kültürel mirasinin ortak yapimlara dönüsmesi konusu basta olmak üzere pek çok baslik ele alindi.

 

“Festivalin en önemli zirvesini yapiyoruz”

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, festival kapsamindaki en önemli zirveyi düzenlediklerini belirterek, sunlari söyledi:

 

"Sinema sektörünün paydaslarini bir araya getirmek, onlarla is birligini tesvik etmek, onlarin arasindaki hukuku gelistirmek sonuçta hem sinema sanatini gelistirecektir hem de kültürel etkilesimi en üst noktaya çikaracaktir. Bugün buradan tüm Türk dünyasina canli yayinlar yapiliyor. Kültürel etkilesimi sinema üzerinden gerçeklestirmenin hem ticaretimize hem sanayimize hem tanitimimiza hem iliskilerin daha yakinlasmasina çok büyük katkisi oluyor."

 

“Önümüzdeki yil Susa’da bulusacagiz”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de “Istanbul’da attigimiz tohum Bursa’da boy verdi. Festival, Türk Dünyasi için essiz bir platform oldu. Önümüzdeki yil Susa’da bulusacagiz” dedi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise “Sinema hayatin bir gerçegi, sinema hayatin bir yansimasi, sinema aslinda sehirlerin tanitimi, dogal güzelliklerin tanitimi, tarihi ve kültürel birikimin gelecek nesillere yansitilmasi için de çok önemli bir araç ve biz biliyoruz ki Bursa bir film platosu” diye konustu.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °