Bakan Kirisci 'tahil koridorunu' Kocaeli'den degerlendirdi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen Tarim Çalistayina katilan Tarim Bakani Vahit Kirisci, Büyüksehir’in distilasyon merkezini de inceledi. Bakan Kirisci, Cumhurbaskani Erdogan'in girisimiyle tahil koridorunda yasanan olumlu gelismeye

Güncel 2.11.2022 15:57:00 0
Bakan Kirisci

KOCAELI (IGFA) - Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi (Agricities) tarafindan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarim Çalistayi na katilan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, ardindan Büyüksehir’in distilasyon merkezini ziyaret etti.

Distilasyon tesisindeki prosesi dikkatle inceleyen ve Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’i tebrik eden Bakan Kirisci, ‘’Böyle bir çalistayin Kocaeli’miz gibi hemen Istanbul'un yani basinda bir büyüksehrimizde organize edilmis olmasindan dolayi ayrica çok mutlu oldugumu belirtmek istiyorum’’ dedi.

30 büyüksehir belediyesinin istirakiyle düzenlenen çalistaya katilan Bakan Kirisçi, buradaki açilis töreninin ardindan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin tibbi aromatik bitkilerin islendigi distilasyon merkezini ziyaret etti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Baskan Büyükakin, çalistaya katilan Büyüksehir, il ve ilçe belediye baskanlarinin eslik ettigi Bakan Kirisci, burada ürünlerin islenmesi ve yag elde edilmesi süreçlerini dikkatle inceledi. Burada önemli açiklamalarda bulunan Bakan Kirisci, tesis ve Kocaeli Büyüksehir’in tarima yaptigi destekler nedeniyle Baskan Büyükakin’i tebrik etti.

"CUMHURBASKANIMIZIN GIRISIMIYLE DÜNYA NEFES ALDI"

Cumhurbaskani Erdogan’in girisimleriyle tahil koridorunda yasanan olumlu gelismeye de deginen Bakan Kirisci, ‘’Tahil koridorundan gerçekten dünyayi rahatlatacak, gida krizini yeniden gündeminden düsürecek miktarda bir geçis söz konusu oldu. 431 gemi koridordan geçti. Son anda Ukrayna ve Rusya arasindaki yeni gerginlikle beraber Rusya tarafi koridoru askiya almisti. Sayin Cumhurbaskanimiz tipki bu koridorun baslangicinda ve devamindaki esirlerin takasinda oldugu gibi simdi de Rusya'nin askiya almis oldugu bu kararin kaldirilmasi ve kaldigi yerden devam etmesi adina önemli bir girisimde bulundu. Dünya bir kez daha derin bir nefes aldi" açiklamasini yapti.

 

BAKAN’DAN BASKAN BÜYÜKAKIN’A TESEKKÜR

Kocaeli’de gerçeklesen tarim çalistayinin önemine de dikkat çeken Bakan Kirisci, ‘’Bizim merkezi hükümet olarak aldigimiz aksiyonlarin yerelde de mutlaka karsiliginin olmasi ve bu konuya destek verenlerin olmasi lazim. Yereldeki en büyük oyuncularimiz ise bizim büyüksehir, il ve ilçe belediyelerimizdir. Dolayisiyla belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin bu konuda bizlere saglayacaklari destekler çok önemli. Türkiye'nin daha saglikli, daha sürdürülebilir, daha çevreci, kadini ve gençleri gözeten, daha etkin bir üretim yapmasini da desteklemis olacaklar. Hele özellikle böyle bir çalistayin Kocaeli’miz gibi hemen Istanbul'un yani basinda bir büyüksehrimizde organize edilmis olmasindan dolayi ayrica çok mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. Güzel bir etkinlik oldugunu, yurt disindan gelen misafirlerin de oldugunu görüyorum. Faydali ve keyif aldigim bir etkinlik oldu. Bundan dolayi da organizasyona ev sahiplikleri nedeniyle de basta Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Valimiz ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum" diye konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °