Togg Teknoloji Kampüsü 29 Ekim’de törenle açildi, C SUV seri üretim bandindan indi

Togg kullaniciya yakin olmak için dogrudan satis modelini seçti

Bilim & Teknoloji 29.10.2022 18:49:00 0
Togg Teknoloji Kampüsü 29 Ekim’de törenle açildi, C SUV seri üretim bandindan indi

Togg kullaniciya yakin olmak için dogrudan satis modelini seçti 

 

“Bir otomobilden fazlasi” için yola çikan Togg, 18 Temmuz 2020 tarihinde insaatina baslanan Togg Teknoloji Kampüsü’nü, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda törenle açti. Açilista, ayrica Togg’un ilk akilli cihazi C SUV’un seri üretim bandindan inisi de kutlandi.

 

2023 yilinin ilk çeyreginde dogustan elektrikli ilk akilli cihazini pazara sunmaya hazirlanan Togg, açilista satis stratejisini ve kullaniciyla temas kanallarini da açikladi. Togg, kullaniciya yakin olmak için dijital ve fizikseli hibrit bir yapida birlestirerek dogrudan satis yapacak.

 

Fikri ve sinai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çikarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdegini olusturmak amaciyla kurulan Togg, “Bir otomobilden fazlasi” vizyonuyla önemli bir kilometre tasini daha gerçeklestirmis oldu. Togg, 18 Temmuz 2020 tarihinde temeli atilan Togg Teknoloji Kampüsü’nü planlari dogrultusunda tamamlayarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Cumhuriyet Bayrami’nda törenle açti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan’in yani sira Cumhurbaskanligi Kabinesi’ni, Togg hissedarlarini, Togg Yönetim Kurulu üyelerini ve genis bir davetli grubunu bir araya getiren törende, Togg’un ilk akilli cihazi C SUV, 1300 Togg çalisaninin alkislari arasinda seri üretim bandindan indi. Cumhurbaskani Erdogan, seri üretim bandindan inen kirmizi renkteki C SUV ile tören alanina gelirken, kendisini Togg hissedarlari karsiladi.

 

“5 ay sonra trafige çikiyoruz”

Sunuculugunu Seda Ögretir ve Cem Ögretir’in yaptigi tören, üretim robotlarinin eslik ettigi senfoni orkestrasinin Istiklal Marsi icrasiyla basladi. Togg’un kuruldugu ilk günden bu yana geçirdigi asamalari anlatan filmin ardindan konusan Togg Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu, 1960’larda çok önemli bir firsatin kaçirilarak, Devrim otomobiline sahip çikilamadigini belirterek, söyle konustu: 

 

“Bu sefer 100 yilda bir gelen bu teknolojik dönüsüm firsatini kaçirmiyoruz. En dogru zamanda, küresel rakiplerimizle basa bas bir yarisa giriyoruz. Bir otomobilden fazlasini üretiyoruz. Togg akilli cihazlariyla yarinin mobilite dünyasinda ‘Biz de variz’ diyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmedik. Ortaklarimizla, ekibimizle en iyi bildigimiz isi yaptik. Yatirim yapmaya, durmadan çalismaya devam ettik. Ilk aracimizla birlikte seri üretime basliyoruz. Testleri tamamladigimizda, yani yaklasik 5 ay sonra da Togg araçlarimiz trafige çikacak. Tüm milletimize hayirli olsun. Cumhuriyetimize armagan olsun.”

 

“Kullaniciya daha yakin olanlar daha basarili oluyor”

Açilista, Togg’un kilometre taslarini anlatan Togg CEO’su M. Gürcan Karakas da Togg’un satis stratejisini ve kullaniciyla temas yöntemini ilk kez açikladi. Karakas, sunlari söyledi:

 

“Küresel rekabette kullaniciya daha yakin olanlar daha basarili oluyor. Akilli cihazlarimizi kullanicilarimizla dogrudan bulusturacak, satislari dogrudan kendimiz organize edecegiz. Kullaniciyi merkeze alan, dijital ve fiziksel deneyimi harmanlayan hibrit bir yapida hizmet verecegiz. Amacimiz kullanicilara daha hizli, daha etkin, daha verimli bir deneyim yasatmak ve uçtan uca çevrimiçi bir deneyim ile Togg kullanicisi olmalarina da imkan vermek. Bugün klasik üreticiler dahi yeni nesil elektrikli araçlarini bayi agi üzerinden satmiyor. Kasim ayinda Istanbul’da Zorlu Center’da ilk temas noktamizi açiyoruz. 2023 yilinda bu sayi 19’a ulasacak. Satis sonrasi temas noktalarimiz ise sabit ve mobil servis noktalari dahil olmak üzere ön siparis baslayana kadar 7 bölgede 20 noktada hazir olacak.”

 

“Çok yakinda dijital ürünlerimizi de duyuracagiz” 

Karakas, bir teknoloji sirketi olarak akilli cihazin yani sira farkli dijital ürünler üzerinde de çalistiklarini belirterek, “Çok yakinda dijital ürünlerimizi de duyurmaya baslayacagiz. Mobilite çözümleri, büyük veri, siber güvenlik, fintech, blok zinciri, oyunlastirma, akilli sebekeler ve mobilite servisleri gibi stratejik alanlar üzerine yogunlasiyoruz. Kullanicilarimiza, akilli yasam, e-cüzdan, uzaktan güncelleme, akilli baglanti gibi hizmetler sayesinde kesintisiz bir mobilite deneyimi sunmayi hedefliyoruz” dedi.

 

“Yüzde 100 milli bir projeyiz, direksiyonda biz variz”

 “Hedefimize giden yolda verdigimiz tüm sözleri tuttuk” diyen M. Gürcan Karakas, söyle devam etti:

“Basindan beri bir otomobilden fazlasini yapmak üzere yola çiktigimizi ifade ettik. Geldigimiz noktada akilli cihazimizin etrafinda gelisen bir ekosistem kurmayi basardik. Yüzde 100 milli bir projeyiz. Tüm kararlarimizi kendimiz aliyoruz çünkü direksiyonda biz variz. Ayni zamanda yerliyiz. Baslangiçta da ‘Yüzde 51 yerlilik orani’ dedik, tedarikçilerimizin yüzde 75’ini Türkiye’den seçerek, 51’i yakaladik, üzerine çikmayi hedefliyoruz. Günümüzde yerlilik ve milliligi kullandiginiz parça sayilari degil, fikri ve sinai mülkiyet haklarinin tamaminin size ait olmasi belirliyor. Akilli cihazimizin kullanici odakli, akilli, empatik, baglantili, otonom, paylasimli ve elektrikli özelliklerini temsil eden USECASE Mobility® kavramini tüm dünyaya anlatip tescil ettirdik. Mobilite ekosistemini büyütmek ve yeni teknolojiler gelistirmek için çok degerli is birliklerine imza attik. Markamizi dünyanin en itibarli teknoloji platformlarinda konumlandirmaya basladik. Ayni çati altinda topladigi fonksiyonlari, akilli ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlasi’ olan Togg Teknoloji Kampüsümüz için pandemi de dahil, kar kis demeden 1200 is ortagiyla çalistik. Avrupa’nin en temiz boyahanesini kurduk. Küresel rekabet için ülkemizin en iyileri ile dünyanin en iyilerini bir araya getirdigimiz ekipler olusturduk.”

 

Cumhurbaskani Erdogan kirmizi renkteki C SUV ile tören alaninda

Konusmalarin ardindan montaj tesisinden yapilan canli yayinla ilk akilli cihaz C SUV seri üretim bandindan indi. Montaj tesisindeki tarihi ana taniklik eden Cumhurbaskani Erdogan, seri üretim bandindan inen kirmizi renkteki C SUV ile Togg çalisanlarinin alkislari arasinda tören alanina geldi. Cumhurbaskani Erdogan’i sahnede Togg hissedarlari karsiladi. Açilis töreni, Cumhurbaskani Erdogan’in konusmasinin ardindan, aile fotografi çekilmesiyle sona erdi.

 

 

TOGG TEKNOLOJI KAMPÜSÜ AÇILISINDA ÖNE ÇIKANLAR

 

Akilli cihaz Cumhurbaskani Erdogan’in fotografini çekip, sosyal medyada paylasti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, açilis öncesi Togg Teknoloji Kampüsü’nü gezdi ve test sürüsü yapti. Akilli özelliklerinin yaninda baglantili özellikleriyle sürekli internetin içerisinde yer alan Togg, kabin içi kamerasiyla Cumhurbaskani Erdogan’in fotografini çekti. Cumhurbaskani’nin fotografi, akilli cihaz tarafindan Togg’un Twitter hesabindan anlik olarak sosyal medyada paylasildi. 

 

Üretim için planlanan robotlar Istiklal Marsi’na eslik etti

Tören, Togg’un teknoloji ile sanati birlestiren gösterisiyle basladi. Togg Senfoni Orkestrasi, kültürel mirasimizdan ilham alarak geleneksel ile yarinin dünyasini bir araya getiren yeni nesil bir sanat performansi ortaya koydu. Gösteride, Istiklal Marsi’ni icra eden 50 kisilik orkestrayi, yeni medya sanatçisi ve ödüllü besteci Mehmet Ünal ile birlikte bir robot yönetirken, üretim bandindaki robotlar da Istiklal Marsi’nin icrasina eslik etti.

 

Devrim’den Konsept Akilli Cihaz’a ‘Zaman Tüneli’ 

Açilis kapsaminda Togg Teknoloji Kampüsü’nde Togg vizyonunu yansitan teknoloji köseleri olusturuldu. “Bir otomobilden fazlasi”, “NFT”, “Akilli Yasam” ve “Dün, Bugün, Yarin” köselerinde Togg’un yeni nesil teknolojilerle kullanicilarina sunacagi güvenli, hizli ve çevre dostu ürün ve hizmetleri paylasildi. “Dün, Bugün, Yarin” kösesinde üretilmesinin üzerinden 60 yil geçen "Türkiye'nin ilk yerli otomobili" Devrim, Togg’un C segmentindeki ilk akilli cihazi olan SUV ve ilk kez CES’te dünya kamuoyuna tanitilan konsept akilli cihaz bir arada yer aldi.

 

Togg teknolojileri sanata dönüstü 

Togg, kullanici odakli, (user-centric), akilli (smart), empatik (emphatic), baglantili (connected), otonom (autonomous), paylasimli (shared) ve elektrikli (electric) olarak tanimladigi özelliklerini temsil eden USE CASE Mobility® kavramini dijital sanatla da ifade ediyor. ‘ABD’de Yasayan En Etkili Türkler’ arasinda yer alan taninmis siber-fiziksel mimar ve yeni medya sanatçisi Güvenç Özel, Togg için yapay zekâ ile sanati bir araya getirdi. Güvenç Özel’in ilk olarak CES’te gösterilen “Arayüz” adli eseri, dünyanin en büyük dijital baski sanat uygulamalarindan biriyle Togg Teknoloji Kampüsü’nde sergileniyor. Davetlilerin büyük ilgi gösterdigi ve Togg Teknoloji Kampüsü’nde 20 metre yüksekliginde 200 metre genisliginde toplam 4 bin 200 metrekarelik bir alana uygulanan eser, Togg'un ulasim, sehircilik ve güncel yasamla ilgili teknolojik yaklasimlarini vurguluyor. 

 

Ayni zamanda Güvenç Özel’in Contemporary Istanbul’da dünya prömiyerini yapan, dev LED yüzeylerden olusan enstalasyonu “Spectrum” da açilis için Togg Teknoloji Kampüsü’nde davetlilerle bulustu. Eserin üç farkli ögesi bulunuyor. Denizin üzerinde duran, alti metre genisliginde, disi tamamiyla ayna kapli bir küre figürü, iki boyutlu bir ekran ve küpün üç boyutlu versiyonu. Çalismada, bu üçlü dizilim sayesinde bir gerçeklik spektrumu yaratiliyor ve fiziksel bir gerçeklik algisindan sanal bir gerçeklik algisina yolculuk deneyimi sunuluyor.


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °