Selçuk Özdag, "Cumhuriyeti kiyamete kadar yasatacagiz"

Cumhuriyet`in 99. Kurulus Yildönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla açiklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, "Cumhuriyetimizin 99. yilina erismenin mutlulugu içerisindeyiz. Cumhuriyetin ilaniyla birlikte ülkemiz

Güncel 28.10.2022 14:57:00 0
Selçuk Özdag,

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag Cumhuriyet`in 99. Kurulus Yildönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yaptigi açiklamada Cumhuriyet’le beraber Türkiye’de halk iradesinin hakim oldugunu kaydederek, “Cumhuriyet geçmisten bugüne en kutsal miras ve emanettir. Birlik ve beraberligimizi muhafaza ederek bize emanet edilen Cumhuriyeti ve demokrasiyi ebediyete kadar yasatacak, hukuktan, insan haklari ve özgürlüklerden taviz vermeden, geri adim atmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni güçlü ve muasir bir ülke seviyesine tekrar çikarmak için çalismalarimiza ara vermeden devam edecegiz. Sehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine asla ve asla leke sürdürmeyecek, onlarin aziz hatiralarini ilelebet yasatacagiz” dedi.

CUMHURIYET HEPIMIZIN GÖZBEBEGI OLMALIDIR

“Tarih boyunca birçok büyük devlet kuran ve kadim bir medeniyetin, kültürün emanetçisi olan bizler bu bilgi, birikim ve tecrübelerimizi kullanarak yarinlarimiza daha iyi bir gelecek birakmanin azmindeyiz” diyen Özdag, sözlerini söyle sürdürdü, “Özellikle Selçuklu ve Osmanli gibi iki büyük devlet ve medeniyetin emanetçisi olmak sorumluluklarimizi daha da arttirmaktadir. Selçuklu ve Osmanli ne kadar bizimse Cumhuriyet de o kadar bizimdir; Cumhuriyet ne kadar bizimse Selçuk ve Osmanli da o kadar bizimdir. Cumhuriyet, Anadolu cografyasi üzerinde yasayan herkesin göz bebegi olmalidir. Cumhuriyet bu topraklarda yasayan herkesin ortak degeridir. Çünkü bu devlet ve Cumhuriyet çok agir bedeller ödenerek kazanilmis bir var olma ve kurtulus mücadelesinin ardindan kurulmustur. Hiçbir güç ve odak Cumhuriyet'in ve bu güzel ülkenin degerlerinin önünde duramaz. Çünki Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °