Milli Muharip Uçak ve SIHA lastikleri görücüye çikti

Petlas SAHA EXPO Sanayi Fuari’nda

Bilim & Teknoloji 28.10.2022 13:21:00 0
Milli Muharip Uçak ve SIHA lastikleri görücüye çikti

Petlas SAHA EXPO Sanayi Fuari’nda

 

Türkiye'nin tek çati altinda en büyük lastik üretim tesisi olmasinin yaninda, arastirma ve gelistirme olanaklariyla yurt disindan bilgi transferi olmadan kendi teknolojisini üretmesiyle öne çikan Petlas, 25-28 Ekim'de Istanbul'da düzenlenen SAHA EXPO 2022'de en yeni askeri lastiklerini sergiledi. Petlas, TAI’nin gelistirdigi Milli Savas Uçagi MMU ve Hürkus, Bayraktar’in ürettigi Akinci ve TB2 SIHA’larin lastiklerinin yani sira BMC'nin Tulga ve FNSS'in PARS 4x4 STA ile ÖMTTZA 6x6, 8x8 zirhli araç lastiklerini de ziyaretçilerle bulusturdu. Sanayi Bakani Mustafa Varank da Petlas stantini ziyaret ederek askeri kara ve hava araçlarinin yerlilestirilmesine katkilarindan dolayi Petlas’a tesekkür etti.  

 

Türkiye'de lastik sektöründe birçok ilki teknoloji transferi olmadan, kendi potansiyeliyle üretmeyi basaran Petlas, askeri hava ve kara araçlari için ürettigi lastikleri SAHA EXPO, Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari’nda tanitti. 390 yabanci firma, 567 yerli firmanin Istanbul Fuar Merkezi’nde agirlandigi Uluslararasi savunma sanayisi ihtisas fuarinda Petlas, 2. salonda 2C-07 numarali stantta; askeri sanayiye yönelik özel proje olarak gelistirdigi RM900 Plus, RM910, Explero PT425, Explero PT451 lastikleri ile Bayraktar Akinci, Bayraktar TB2, TAI Hürkus ve Milli Muharip Uçagi lastiklerini sergiledi. Fuara katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank da Petlas stantinda ürünleri inceleyerek Petlas Kamu Satis ve Ihale Müdürü Ümit Berber’den Milli Muharip Uçak, SIHA lastiklerine dair bilgiler aldi. Askeri kara ve hava araçlarinin yerlilestirilmesine katkilarindan dolayi Petlas’a tesekkür etti.

 

Dünya savunma sanayi temsilcileri Türkiye’de

Petlas’in lastik sektöründe Türkiye'nin bayrak tasiyici markasi oldugunu vurgulayan Petlas Kamu Satis ve Ihale Müdürü Ümit Berber, SAHA EXPO'ya yönelik su açiklamalari yapti: “Toplam 57 ülkeden 1 yabanci basbakan 10 yabanci bakanin; 37’si genel kurmay baskani, kuvvet komutani gibi çok üst düzey olmak 37 ülkeden 60 heyete mensup 203 resmî delegasyonun ve 25 ülkeden 115 ticari delegasyonun katilacagi fuarin ülkemiz açisindan anlami oldukça büyük. Dünya savunma sanayi temsilcileri Türkiye’de agirlaniyor. Biz de alanimizda oyun degistiren yerli teknolojiyle tasarladigimiz yenilikçi ürünlerimizi sergiledik. Petlas olarak böyle önemli bir fuarda yer almanin ve yerli teknolojimizi tanitmanin sektöre olan katkilarimizi ortaya koyacagina inaniyoruz.” 

 

Fuar kasim ayinda Metaverse evreninde 

SAHA EXPO Fuari, fiziki bölümünün ardindan 1 Kasim-1 Subat arasinda dünyada ilk defa olmak üzere Metaverse evreninde gerçeklesecek. Metaverse SAHA EXPO, 3 ay boyunca tüm dünyaya açik olacak. Firmalar, dünyanin her tarafindan müsterileri ile avatarlari araciligiyla ya da video konferanslarla dogrudan etkilesime geçebilecek.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °