7'den 70'e Cumhuriyet Kosusu'nda bulusalim

Büyüksehir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde düzenledigi “9. Uluslararasi Kocaeli Cumhuriyet Kosusu ve Çocuk Maratonu” 29 Ekim Cumartesi günü (yarin) kosulacak

Güncel 28.10.2022 11:26:00 0
7

Büyüksehir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde düzenledigi “9. Uluslararasi Kocaeli Cumhuriyet Kosusu ve Çocuk Maratonu” 29 Ekim Cumartesi günü (yarin) kosulacak

 

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde düzenledigi “9. Uluslararasi Kocaeli Cumhuriyet Kosusu ve Çocuk Maratonu” heyecani 29 Ekim Cumartesi günü (yarin) saat 11.30’da Sekapark’ta baslayacak. Büyüksehir’in Cumhuriyet Kosusu ve Çocuk Maratonu’na bu yil da yogun ilgi var. Kosunun 7’den 70’e herkese açik olmasi nedeniyle Türkiye’nin yani sira dünyanin birçok ülkesinden de kosuya katilmak için sporcular kayit yaptirdi.

 

KENYA’DAN KAYSERI’YE

Yabanci katilimcilar arasinda geçen yillarda oldugu gibi Etiyopyali, Fasli, Kenyali, Rus ve Moldovali atletler yer aliyor. Bu kapsamda 14 farkli ülkeden 28 elit atlet olmak üzere 42 yabanci sporcu Sekapark’ta kosacak. Türkiye’den ise Afyonkarahisar, Bursa, Istanbul, Aydin, Denizli, Trabzon, Düzce, Izmir, Kastamonu, Eskisehir, Samsun, Konya, Kayseri ve Sakarya’dan binlerce atlet kosuya kayitlarini gerçeklestirdi.

 

GÖGÜS NUMARALARI VE ÇIPLER SEKASEM’DEN VERILIYOR

10 km kosusuna katilacak sporcular ise gögüs numaralari ve çiplerini almaya basladi. Sporcular söz konusu gögüs numaralari ve çiplerini Seka Sporcu Egitim Merkezi(SEKASEM)’nden aliyor. Numaralar yaris sabahi da Sekapark alaninda dagitilmaya devam edilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyecegi için, bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak.

 

BASVURULAR DEVAM EDIYOR

Cumhuriyet Kosusu ve Çocuk Maratonu basvurulari ise devam ediyor. Kayit islemleri Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr üzerinden yapiliyor. Ay yildizli bayrak askina kosmak isteyen katilimcilar, Büyüksehir’in resmi internet sitesi içindeki “9.Cumhuriyet Kosusu Basvurusu” bölümünden kayitlarini yaptirabiliyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi 9. Uluslararasi Cumhuriyet Kosusu ve Cumhuriyet Maratonu için basvuru süresi 28 Ekim Cuma günü (bugün) saat 17.00’de sona erecek.

 

12.05’DE, 10 KM KOSU ILE BASLIYOR

Her yil büyük ilgi gören ve Cumhuriyet kutlamalarina büyük anlam katan kosu; 3 km halk kosusu, 10 km profesyonel sporcu kosusu ve Çocuk Maratonu olmak üzere 3 ayri kategoride yapilacak. Yaris parkurunun baslangiç ve bitisi ise Sekapark Uçurtma Tepesi önünde olacak. 10 km kosu saat 12.05’de, 3 km halk kosusu 12.10’da, 1 km Çocuk Maratonu ise saat 12.15’de baslayacak. Ayrica 3 kilometrelik halk kosusuna Kocaeli sinirlarinda ikamet eden kisiler katilabilecek. Kocaeli disindan katilarak dereceye giren kisiler diskalifiye edilecek.

 

NAKDI ÖDÜL VERILECEK

Organizasyonda ilk 10 dereceye giren bayan-erkek kosuculara, derecesine göre madalya ve nakdi ödülün yani sira çesitli ödüller verilecek. 10 km kosusunda birinci gelene (bay-bayan) 12 bin, Halk kosusunda ise birinci olana bayan-erkek) 3 bin TL nakdi para ödülü verilecek.

 

YARIS PARKURLARI

Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina cosku katacak olan Cumhuriyet Kosusu’nun parkuru ise söyle;

 

3 KM HALK KOSUSU

Çikis ve Varis: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazirlanan noktada olacak.

Güzergah: Sekapark alani dahilinde, seritlerle belirlenen parkurun takip  edilmesiyle (tur atilmasiyla) tamamlanacak.

 

10 KM KOSUSU

Çikis ve Varis: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazirlanan noktada olacak. Güzergâh: Büyüksehir Belediyesi deniz otobüs isletme yolunu takip ve iskelesine giris, Cumhuriyet köprüsüne devam eden sahil yolunu takip, Atletizm pisi yanindan geçerek Uluslararasi Fuar Merkezi alani yan yolundan çikis, Lastik-Is Sendikasi önünden sahil seridine geri dönüs, sahil seridi boyunca iskele yolunu takip ve Sekapark yoluna geçerek bu yolun izlenmesiyle tamamlanacaktir.

 

1 KM ÇOCUK MARATONU

Çikis ve Varis: Sekapark Uçurtma Tepesi önünde hazirlanan noktada olacak.  Güzergah: SEKA Park alani dahilinde, seritlerle belirlenen kisa parkurun takip edilmesiyle (tur atilmasiyla) tamamlanacak.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °