AirTag Nedir?

AirTag, basta anahtarlariniz olmak üzere pek çok farkli esyanizi bulmaniza yarayan bir elektronik Apple ürünü olarak karsiniza çikiyor. Eger düzenli olarak anahtarlarinizi, cüzdaninizi ya da sürekli olarak yaninizda tasidiginiz diger objelerinizi kaybetti

Bilim & Teknoloji 24.10.2022 16:10:00 0
AirTag Nedir?

AirTag, basta anahtarlariniz olmak üzere pek çok farkli esyanizi bulmaniza yarayan bir elektronik Apple ürünü olarak karsiniza çikiyor. Eger düzenli olarak anahtarlarinizi, cüzdaninizi ya da sürekli olarak yaninizda tasidiginiz diger objelerinizi kaybettiginizi fark ediyorsaniz, sizin için en uygun ürünlerden biri AirTag olabilir. Kendini sürekli evinin içinde anahtarlarini ya da cep telefonunu arayarak bulanlar, Apple AirTag desteginden faydalanarak hayatlarina kolaylik katabiliyor ve fiziksel olarak bir esyayi aramanin getirdigi zaman kaybini önlemis oluyor. Peki Apple AirTag nedir, ne ise yarar ve nasil kullanilir, ögrenmek ister misiniz? O zaman AirTag hakkinda bilmeniz gereken tüm detaylari bu yazimizda ögrenebilir ve belki de bir AirTag satin alma yolundaki ilk adiminizi atabilirsiniz.

Airtag Nedir, Ne Ise Yarar?

Apple'in 2021 yilinda piyasaya sürdügü minik bir cihaz olan AirTag, en temel tanimiyla Bluetooth araciligiyla baska cihazlari ve esyalari takip edebilen bir takip cihazidir. Bu cihazla iPhone'lardaki "Cihazimi Bul" uygulamasini aktive edebileceginiz gibi Apple temelli olmayan cihazlarinizi ve ev anahtarlariniz gibi esyalarinizi da takip edebilirsiniz. iPhone Airtag nedir diye baktigimizda aslinda anahtarliginiza, elektronik aksesuarlariniza, çantaniza ya da zinciri olan herhangi baska bir esyaya takabileceginiz bir takip cihazi ile karsilasiyoruz. bu cihaz, zincire takilmanin yani sira ayni zamanda bir cüzdanin ya da kol çantasinin içine de yerlestirilebilir. AirTag'i iPhone'unuzla kolaylikla eslestirebileceginiz gibi "Cihazimi Bul" uygulamasiyla da uyumlu çalisir hale getirebilirsiniz.

AirTag Nasil Kullanilir?

AirTag nedir, nasil kullanilir merak ediyorsaniz, aslinda bu mini cihazin oldukça basit bir çalisma mantigi oldugunu söylememiz mümkün. Küçük, hafif ve paslanmaz çelik bir diskten ibaret olan AirTag, bir tarafinda Apple logosunu barindiriyor. AirTag cihazinizin diger tarafina dilediginiz kelimeyi ya da objeyi kazitarak onu kisisellestirebilirsiniz. Cihaz ayni zamanda suya ve toza karsi dayanikli. AirTag'in bataryasi, CR2032 özellikli ve her gün düzenli kullanimda tam bir senelik batarya ömrü vadediyor. Cihazin ayni zamanda bir de çikartilabilir bir kilifi mevcut.

Söz konusu AirTag kullanimi oldugu zaman aslinda iPhone'nunuza AirPods'larinizi ya da diger Apple cihazlarinizi eslestirme ile benzer bir süreç izleyebiliyorsunuz. Bunun için su adimlari takip etmeniz yeterli:

1. iPhone'unuzda "Cihazimi Bul" uygulamasini bulun.

2. AirTag'inizi iPhone'unuza tanitin. Bunu gerçeklestirmek için yapmaniz gereken tek sey, AirTag'i akilli telefonunuza yaklastirmak ve otomatik olarak baglanmasini saglamak.

3. Ekran üzerindeki yönledirme adimlarini takip ederek AirTag'inizi takacaginiz esyaniza isim verin. Bu, "Araba Anahtarim" ya da "Ev Anahtarlarim" gibi basit bir isim olabilir. Ardindan objeyi Apple ID'nize kayit ettirin.

4. AirTag cihaziniz eslestirmeleri ni tamamladiktan sonra yine ayni uygulama üzerinden tanittiginiz objeyi Items menüsü altinda görebilirsiniz. Bu menü altinda ilgili objenin son bilinen ve güncel lokasyonunu bir harita araciligiyla görüntüleyebilirsiniz.

5. AirTag'inizi fiziksel olarak objeye takin - bu az evvel de bahsettigimiz gibi bir anahtar, cüzdan, çanta ya da sürekli olarak yerini aradiginiz baska herhangi bir obje olabilir.

Esyalarimi Bulmak Için AirTag'i Nasil Çalistirmaliyim?

AirTag'in en havali özelliklerinden bir tanesi, eger kaybettiginiz objeniz Bluetooth çekim agi içerisindeyse telefonunuzdaki "Cihazimi Bul" uygulamasini kullanarak o objeyi bulabilecek olmaniz. Bu özelligi kullandiginizda AirTag'iniz bir ses bildirimi vererek ilgili objeyi bulmanizi saglayacaktir. Bunu ayni zamanda iPhone'unuzdan Siri'ye sorarak da yapabilirsiniz.

Eger ilgili esyanizi topluma açik bir alanda kaybettiyseniz ve Bluetooth menzili içerisinde olup olmadigindan emin degilseniz, AirTag üzerindeki Kayip Modu aktive edebilirsiniz. Bu sayede cihaz menzile girdiginde ve ag tarafindan bulundugunda size bir bildirim gelecektir.

AirTag Bilgilerimi Gizli Tutuyor Mu?

Elbette AirTag anahtarlik nedir ve ne ise yarar gibi sorularin yani sira bu cihazla ilgili en çok merak edilen sorular da gizlilik kavramiyla ilgili oluyor. Hepimiz Apple markasinin gizlilik ve kullanici güvenligi konusunda oldukça hassas oldugunu artik biliyoruz. Sirket, Apple da dahil olmak üzere hiç kimseyle lokasyonunuzu paylasmadan "Cihazimi Bul" agina katilabilecegini vurguluyor. Buna ek olarak AirTag'lerde istenmeyen takibin önüne geçebilmek için pek çok farkli güvenlik önlemi de mevcut.

Her seyden önce AirTag'ler, insanlardan ziyade esyalari takip etmek için tasarlanmis bir cihaz. Bu nedenle de herhangi bir güvenlik açiginin meydana gelmemesi ve gizlilik tehlikesi olusturmamasi için cihazlara ek güvenlik özellikleri eklenmis. Bu özellikler arasinda yaninda bir AirTag oldugundan haberdar olmayan kisiye bildirim gitme süresinin kisaltilmasi, gelistirilmis uyari sesleri, Android cihazlar için bir izleyici algilama uygulamasi gibi önlemler bulunuyor. Bununla birlikte AirTag'in Apple Kimliginizle baglantili oldugunu kanitlamak ve kurulum esnasinda AirTag'in sahibi hakkinda kolluk kuvvetlerinin tanimlayici bilgiler talep edebilmesini saglamak adina tasarlanan bir uyari da yer aliyor.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °